Обрачун у парламенту Секретарка започела лични рат са својим заменицима

Поделите:

У Скупштини Србије јуче се одвијала права драма, а било је и сцена које никако не приличе тој институцији, сазнаје „Блиц“!
Наиме, генерална секретарка парламента, једне од најбитнијих институција у Србији, Светислава Булајић наредила је обезбеђењу да из канцеларије избаци њене заменике Срђана Смиљанића и Бранка Маринковића!

Извор „Блица“ из Скупштине објашњава да је Булајићева прво хтела да исели заменике из канцеларије, а кад они нису хтели сами да изађу, наредила је да их избаце, али је обезбеђење одбило то да учини!

– Булајићева је из неких својих личних разлога и због личних ратова решила да из канцеларије избаци Срђана и Бранка. Они нису пристали на то зато што знају да су закон и запослени на њиховој страни. Одбили су да изађу, после чега почиње драма. Булајићева је довела обезбеђење да би их избацила из канцеларије, али је и обезбеђење одбило да реагује у овом случају. Заменици су остали ту где су и били – наводи извор „Блица”.

Смиљанић и Маринковић као да су наслутили да ће се то десити, те су дан раније послали допис, који је у поседу „Блица”, којим су обавестили све запослене којима руководе да немају дозволу да улазе у њихову канцеларију ни да премештају било какве ствари. Допис је достављен и председници Народне скупштине Маји Гојковић.

„Налаже се свим запосленима у сектору за одржавање објеката да ни у ком случају не улазе у канцеларију 47 у партеру Дома Народне скупштине, да врше било какво премештање ствари, канцеларијског материјала или било ког другог инвентара који се налази у канцеларији 47. Такође се налаже да се сви запослени у сектору за одржавање објеката уздрже од преузимања било какве радње у смислу принудног исељавања лица и ствари које се налазе у канцеларији”, стоји у наредби Смиљанића и Маринковића.

Сама себе слала на службена путовања, потписивала себи дневнице

Светислава Булајић, некадашњи кадар ЛДП, једини је генерални секретар Скупштине против ког су се бунили запослени. Према писању медија, они су против ње поднели више пријава због наводних злоупотреба службеног положаја, мобинга и других кривичних радњи.

Оптужили су је да је кршила законе, запослила себи подобне људе, а према запосленима се скандалозно понашала. Такође, оптужена је да је себи одобравала прековремени рад и прописивала исплате. Списку, међутим, ту није крај. Како тврде запослени, Светислава је себе слала и на службена путовања, писала себи дневнице…

Булајићева је, међутим, у више наврата све те оптужбе одбацивала као “ноторне глупости”.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here