Она се не предаје! Драгица и даље глуми прву даму

Поделите:

Иако нам се чинило да се Драгица Николић потпуно повукла из јавности откада је престала да буде прва дама, будући да се није појавила ни на инаугурацији председника Србије Александра Вучића, испоставило се да смо се преварили! Супруга бившег председника Србије Томислава Николића наставила је да живи животом који је водила као прва дана, и то захваљујући Фондацији „Драгица Николић“, коју је основала када је Николић започео председнички мандат!

То што је Николић одбио да се пензионише и наставио каријеру на челу Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Kином очигледно је подстакло и Драгицу да се ни она „не предаје“ и да настави да живи по старом, односно онако како је живела док је била у улози прве даме.

Тако је Драгица у среду на помпезан начин ученицима Гимназије у Лесковцу поклонила 25 нових рачунара у име Фондације „Драгица Николић“, вредних милион динара. Она је том приликом са сарадницима дочекана у Лесковцу на највишем могућем нивоу, а угостио ју је и дочекао градоначелник Горан Цветановић лично, који јој се на свему захвалио у име града. Само дан каније Драгица је са својим сарадницима отишла у Ниш, где је ученицима Гимназије „Светозар Марковић” поклонила такође 25 нових рачунара у име Фондације „Драгица Николић“.

Драгица је у Лесковцу била расположена и за изјаве медијима, па је навела да је један од мотива за овај поклон била хуманост самих гимназијалица.

– Овде нас није довело само ваше знање и успеси ваших професора и ученика, овде нас је довела и ваша хуманост. Ми смо чули да сте ви одустали од свог задовољства да имате матуру и да сте свом другу који је био болестан помогли, тако да из тог разлога долазимо управо овде. Овом приликом бих се захвалила и нашим пријатељима из Kине, који су препознали нашу жељу да помогнемо деци из Србије, и они су нам управо из Kине донели ове компјутере. То је Црвени крст Kине из Пекинга и Хонг Kонга – рекла је Николићева.

Драгица Николић је том приликом истакла и да је њена фондација за четири године постојања прикупила и донирала близу 10 милиона евра.

– Трошкови фондације су минимални, они су износили неких 0,5 одсто, сада смо до један одсто, фондација по закону има право на 30 одсто трошкова, ми нисмо желели да ту могућност искористимо, него смо хтели сваки динар који смо добили да поделимо онима којима је то најпотребније. Ове године смо највише радили на образовању – рекла је председница УФ Фондације „Драгица Николић“.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић истиче за „Ало!“ да је кључни покретач Драгице Николић заправо огромна жеља за јавним ангажманом.

– Драгица Николић има право да настави да делује на начин на који је деловала док је била супруга председника државе, али искључиво у домену фондације коју води. Ту је, наравно, најбитније да њена фондација ради транспарентно и на законит начин, све док је тако, нема шта да јој се приговори. Наравно да се њено поновно активирање и експонирање у медијима може тумачити и као да се ужелела улоге прве даме. Осим хуманитарног рада, у целој овој причи сигурно постоји и њен мотив да се јавно ангажује, то је заправо и њен кључни покретач – каже он.

Име и на лустеру

Подсећања ради, „Ало!” је писао да фамилија Томислава Николића, бившег председника Србије, не само што огромне суме новца донира црквама и манастирима већ и не дозвољава да то остане непримећено у јавности. Тако је на полијелеју (велики свећњак са много свећа који виси насред цркве, народски речено – лустер) у Цркви Светих арханђела Михаила и Гаврила у манастиру Вољавча код Страгара од кованог гвожђа исписано име и презиме прве даме Србије.

Ало

Поделите:

1 COMMENT

  1. Kao što je Toma Nikolić običan seljački lopov koji voli da se majmuniše tako i njegova majmunica Dragica isto to voli, da se (recimo) pred ogledalom majmuniše pa kad umisli da je „izgradila stil“ onda „hrabro“ se pojavi u javnost u obliku „humanitarke“! Srbi su („zahvaljajući“ svojim velmožama a naročito kralju Aleksandru Karađorđeviću ostali kulturno (i civilizaciski) na nižem nivou od mnogih država u Evropi a to znači i da su (uglavnom) lopovskog mentalnog sklopa i lako podkupljivi pa im je takva i država (i državnici). Dragica majmunica (kao i svaka majmunica i njen Toma majmun) je lopovica, i naravno da ona sve što kaže laže (tako kao i njen Toma majmun) Porezne vlasti i kontrola (smo već rekli da su lako podkupljivi i lopovskog mentalnog sklopa) se veoma lako „prilagođavaju“ situaciji koju „zahteva trenutak“ a ne nekim „apstraktinim“ pravilima službe, i sve tako prolazi. U jednoj ličnosti imate i „humanitarku“ i „damu“ (koja je puna picajzli) i naravno prirodnu Dragicu Tominu majmunicu i lopovicu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here