Орбан: Мађарска неће примати мигранте, то су муслимански освајачи

Поделите:

ВИКТОР Орбан је упозорио да избеглице које преплављују Европу нису тек избеглице већ „муслимански освајачи“ који ће довести до формирања „паралеллних друштава“ на Старом континенту.

Притом је – у интервјуу немачком листу Die Welt – нагласио:

„Мађарска и надаље неће примати мигранте. Ми те људе не сматрамо муслиманским избеглицама. Ми на њих гледамо као на муслиманске освајаче“.

Истовремено је позвао водеће земље ЕУ да покажу „дужно поштовање према Мађарској“.

За долазак миграната-освајача у Европу, мађарски премијер је најдиректније оптужио америчког милијардера финансијског шпекуланта рођеног у његовој земљи.

Прво је указао да се Сорош обогатио на „казино капитализму” и да се понаша као шеф државе без државе. Потом је открио да је Сорош финансирао 60 невладиних организација које подржавају миграције у Европу:

„Велики број муслиманских имиграната довешће до појаве паралелних друштава. Муслиманска и хришћанска друштва се никада не повезују. Ми (Мађарска) то не желимо и не желимо да нас ико присиљава на то”.

Мигранте је додатно назвао „инвазивном муслиманском силом”:

„Они (мигранти) су прошли кроз четири државе на путу до ЕУ, а све те земље су безбедне и у њима не морају да беже да би спасили главу, али нису богате као Немачка. Они који су дошли на Мађарску границу 2015. године ушли су у земљу нелегално. То није био талас избеглица, него инвазија. Никада нисам разумео како Немачка, као пример дисциплине и владавине права, може да слави нелегалне уласке, анархију и хаос као нешто што је добро”.

Још је додао: „Сви мигранти желе у Немачку, јер желе немачки стил живота. Мађарски народ не жели миграције. Са моје тачке гледишта, немогуће је да једна влада одбаци став народа о таквом питању. Мађарска као земља чланица ЕУ мора сачувати примат у одлучивању о томе ко ће да живи на њеној територији”.

Факти

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here