ОРБАН СОРОШУ: „Даље руке од Мађарске“

Поделите:

Мађарски премијер Виктор Орбан оптужио је америчког милијардера Џорџа Сороша за мешање у предизборни процес у Мађарској.

“Мрежа и машинерија Сороша су се укључиле у мађарску предизборну кампању. Нико се не радује томе, али непријатну реалност треба погледати у лице, уместо да спустимо главу у песак и после да се чудимо“, рекао је Орбан, преноси пољска ахенција ПАП.

Мађарски премијер је објаснио да је Сорошева машинерија створена за последњих 20-30 година, и да она реализује Сорошев план пребацивања имиграната у Европу.

“Он је финансијски спекулант… Хоће да сруши ограду (на граници – прим. ред.), неће да народи буду подељени границама и жели да промени наш начин живота и да нам буде драго што овамо долазе људи друге културе и за то новац да им дајемо, Његов поглед на будућност се кардинално разликује од онога што за себе хоће Мађарска“, казао је Орбан.

Према Орбановим речима, Сорошево мешање у предизборну кампању ће се манифестовати кроз подршку публикацијама на тему миграција, невладине организације, пропаганду, а такође и кроз финансирање “грађанских центара“, који ће деловати у кампањи као и регуларне партије у земљи.

Он је додао да су мађарске обавештајне службе сакупиле документацију о деловању Сороша у тој земљи, и рекао је да ће све те информације бити обелодањене, како би грађани имали увид у њих, и како би Сорош “склонио руке од Мађарске“.

 

 

 Правда
Поделите:

3 Коментари

  1. Ma jeste, Madjari nemaju razumevanja za druge koji su u teskoj situaciji (Izraelce) a ocekuju da ce neko imati razumevanja za njih i sto ih je toliko van Madjarske (u Rumuniji i Slovackoj). Kad su toliko fini sto nisu na vreme (u Austrougarskoj ili tokom WWII) organizovali plebiscit u Transilvaniji i Slovackoj pa postavili granice da budu etnicke (kao sto su uradili na granici sa Austrijom), umesto sto su probali da dominiraju nad drugim narodima. Zlocini pocinjeni nad Srbima u dva svetska rata su dovoljni da se nasa granica sa Madjarskom ne dovodi u pitanje (a ionako su manje vise etnicke).

  2. Naravno za sve mu je kriv Soros, Jevreji, zavera: i za to sto Nemackoj i Holandiji trebaju radnici, i sto Evropa stari, i sto je odlucivanje na nivou EU nedemokratsko iako su sve clanice demokratske, i za njegovu diktaturu i gusenje sloboda, i za to sto je Madjarska ekonomija slaba pa im ne trebaju imigranti (da su im preko potrebni, odmah bi on zakljucio da ni ti muslimani nisu tako losi cak iako se poneki od njih raznese dinamitom s vremena na vreme).

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here