ОРИГИНАЛНИ ГАНГСТЕР: Сат и песма Ал Kапонеа продати за више од 100.000 долара

Поделите:

На јучерашњој аукцији учествовало је око 30 понуђача од којих су неки били присутни а неки су се јављали телефоном или путем интернета

Дијамантски џепни сат који је припадао чувеном мафијашу Ал Kапонеу и музичка композиција коју је он написао 30-их година у затвору Алкатраз продати су за више од 100.000 долара на аукцији названој „Гангстери, одметници и чувари закона“.

Потпредседник аукцијске куће Боби Ливингстон рекао је да купац сата није идентификован, али се ради о колекционару занимљивих предмета из америчке историје.

На јучерашњој аукцији учествовало је око 30 понуђача од којих су неки били присутни а неки су се јављали телефоном или путем интернета.

Kапонеова композиција „Хумореска“ приказује његову мекшу страну кроз љубавне стихове.

Ливингстон је рекао да није изненађен што је композиција продата јер, иако је Kапоне познат по криминалу а не по таленту за музику, он „ођекује у америчкој машти“.

„Та музика нам даје увид у то ко је био тај човек. Приказује га као људско биће и показује да је био креативан и маштовит. Ти људи су имали таленте и нажалост су их користили за криминалне послове“, рекао је он.

На аукцији је продато и писмо и налози за хапшење криминалног пара Бони и Kлајда. Писмо насловљено са „Збогом“ које је написала Бони Паркер а потписао Kлајд Бероу непосредно пре него што су настрадали продато је за 16.250 долара, док су тексашки налози за хапшење легендарних пљачкаша постигли цену од 8.125 долара.

Прстен са троглавом змијом Бони Паркер је продат за 25.000 долара. Иако се раније веровало да је прстен направио Kлајд, који се у затвору извештио у прављењу накита, столарије и ствари од коже, аукцијска кућа је саопштила да то није случај.

Аукцији су присуствовали и рођаци Бони и Kлајда, Бади Бероу и Реа Лин Линдер. Бероу је рекао да верује да би му стриц, да је жив, рекао да „заради што више може“.

Један од предмета који није продат је писмо које је 1998. написао Џон Готи, шеф њујоршког клана Гамбино, у коме ћерки једног сарадника поручује да пренесе оцу да „настави да хлади мартини“.

 

Бета

Поделите:

1 COMMENT

  1. данас нам је јасно да капоне никада не би био оно што јесте да није радио за државу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here