Оснивач „Новина врањских“ започео штрајк глађу

Поделите:

Вукашин Обрадовић закључао се у просторије угашеног листа. Ана Брнабић: Држава више нема власнички удео у медијима

ОСНИВАЧ угашених „Новина врањских“ Вукашин Обрадовић почео је штрајк глађу. Он се закључао у просторије тог листа. Испред просторија су се окупиле колеге и пријатељи.

Премијерка Ана Брнабић каже да држава не може да субвенционише локалне медије, као и да више нема власнички удео у медијима. Она је подсетила да је „излазак државе из медија“ обављен у сарадњи са међународним организацијама.

Лидер Демократске странке Драган Шутановац, у својству члана председништва Партије европских социјалиста (ПЕС), писао је колегама из ове странке, посланицима Европског парламента, известиоцу за Србију Дејвиду Мекалистеру, Европској комисији и сестринским организацијама на европском нивоу поводом гашења „Новина врањских“ и Обрадовићевог штрајка глађу. Он наводи да су се услед великог притиска, сталног прогона, финансијске уцене и организоване кампање, којом су руководиле Влада и локалне власти, новине затвориле, и да то пали аларм у области медијских слобода и слободе говора.

ОМБУДСМАН ПОЗВАО ОБРАДОВИЋА ДА ПРЕКИНЕ ШТРАЈК ГЛАЂУ

Заштитник грађана Зоран Пашалић позвао је данас директора и главног и одговорног уредника Врањских новина Вукашина Обрадовића да прекине штрајк глађу.

Пашалић је, гостујући на РТВ, јавно позвао Обрадовића да прекине штрајк глађу „ако верује у институције“, јер, како је рекао, „институције ће деловати по притужби или службеној дужности“.

 

 

Вечерњеновости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here