Откривене тајне Ангеле Меркел

Поделите:

Немачка канцеларка Ангела Меркел може дуго да издржи без сна, сама узгаја поврће, ватрени је навијач националне фудбалске репрезентације, а испит из марксизма је тешко положила – то су неке од можда мало познатих чињеница о њој, а о којима АП пише недељу дана уочи избора у Немачкој.

Велика предност 63-годишње Меркел је то што дуго може да остане будна током важних разговора који често трају и до ране зоре, када светски лидери морају да се хватају у коштац с темама као што су климатске промене, финансијско спасавање држава или мировни преговори.

Меркел каже да јој је, као и свима, сан потребан, али да има ту способност да издржи дуго без сна, „попут камиле“, како је раније рекла немачком женском магазину „Бригите“.

Још једна занимљива чињеница о њој је да је, за разлику од напора у изучавању физике који су награђени највишом оценом, њен труд на пољу комунистичке идеологије оцењен са свега „довољно“.

Уз то, канцеларка није позната као неко ко живи луксузним животом, већ заправо живи у обичном стану у центру Берлина, а поседује и малу сеоску кућу северно од престонице где сама узгаја поврће, наводи америчка агенција.

Можда не знају сви ни то да је Меркел ватренији навијач немачке фудбалске репрезентације од већине политичара и да, кад год може, лично одлази у свлачионицу да немачким играчима пожели срећу.

Интересантна је и чињеница да се други супруг Меркелове, квантни хемичар Јоаким Зауер, у широком луку клони медијске пажње, а на почетку њеног канцеларског мандата се само једном појавио поред ње, и то на оперском фестивалу, због чега га је један магазин назвао „фантомом из опере“, а о његовим политичким ставовима се ништа не зна.

Немачки гласачи изаћи ће на биралишта 24. септембра, а Меркел се нада да ће освојити и четврти мандат.

 

 

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here