Откривени паравојни кампови за обуку

Поделите:

Немачка антитерористичка полиција открила је мрежу десничарских екстремистичких паравојних кампова за обуку који су скривени у шумама, пише британски „Индипендент“.
У склопу акције заплењени су оружје и дрога, а истражитељи из Тирингена су изјавили да је најмање 13 осумњичених познато полицији и да су неки од њих део међународно активног ултрадесничарског покрета. Полиција је осим оружја пронашла и пропагандне материјале на 14 локација у Тирингу, Ерфурту и Гетингену.

Портпарол је рекао да је операција циљала злочиначку организацију која је оптужена за успостављање паравојних кампова за тренинг у шумама.

„Верује се како су неки од осумњичених део међународно активног покрета десничарских екстремиста, који се залажу за укидање друштвеног и владиног поретка у Немачкој, али и у другим државама Европе“, изјавили су у полицији. У акцији је учестовала полиција из шест немачких држава, али није објављено да ли је група планирала напад.

Током акције ухапшен је и један мушкарац који није почетно био под истрагом, а оптужен је за напад и рањавање двојице полицајаца. Код њега су пронађени нацистички симболи. Верује се да је био члан такозваног „Рајхбиргер“ покрета, који тврди да је тренутна немачка држава незаконита.

Танјуг

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here