Отворено писмо Арноу Гујону

Поделите:

Поштовани господине Гујон,
видео сам данас на Фејсбуку да се нешто жалите на медије и новинаре у Србији и сматрам то коначно Вашим првим правим кораком на путу да постанете пуноправни Србин.
Прави Србин се стално нешто жали на Фејсбуку, јер, сви су га зајебали, сви га мрзе, а он је добар, учинио би слепом само кад би знао још неког слепог човека, изузев тог свог комшије с којим се већ годинама суди око струјомера, осећај “Србијо зар си ово заслужила и последњи који изађе нек угаси светло” не напушта душу и непрестано трепери на врху усана, међутим сва жалопојка и кукњава на мрежама ни изблиза не може да обрише тај ваш хуманитарни рад у корист Срба са Kосова.
Прави Србин не помаже другом Србину, јер је најсрпскије не помагати другим Србима.
Овде кад видиш да неко помаже неком ко је у невољи логично питаш “Одакле је овај?” – Француз. – Ахам – и климне се главама у знак међусобног разумевања.
На констатацију да је неком у Србији потребна помоћ одговара се питањем “А ко ће мени да помогне?”, може да се и дода констатација о томе да је невоља заслужена, уз извештај о гласању на изборима, помоћ је увек последња солуција.
Друго, не знам какве конвоје помоћи довлачите на Kосово, али било би готивно кад би из те ваше Француске могли да шаљете неку робу која може да се ваља у пограничном појасу да сви имамо неке користи, мало да процвета бизнис, да се помогне мултинационална косовска сива економија, а не само да помажете оним Србима што већ годинама бандоглаво седе 24/7 у енклавама на Шиптарском нишану.
Треће за кога сте гласали?
Kако то мислите вас не интересује политика?
Просечног Србина политика не интересује само на дан избора, ал зато свим осталим данима, ред политике, ред ријалитија, ред политике, ред ријалитија . .
и уосталом чуо сам у том вашем интервјуу да вас не интересују поделе, како то мислите да вас не интересују поделе? Прави Србин би потпуно изгубио животни смисао кад би неко дирнуо у наше поделе, ваксери и антиваксери, Цеца или Kарлеуша, Прва или Друга Србија, Равноземљаши и нормални људи . . просто, подела је храна за постојање Србије.
Четврто, жалите се да нисте добродошли у Француској, а ето сад као нисте добродошли ни у Србији, “велкам ту д клаб мистер Гујон” прави Србин није добродошао нигде, а најмање је добродошао у Србији, још ако тражи нека права и достојанство, онда је добродошао само у лудници у Kовину.
Србин је у Србији грађанин другог реда, једини ко је иза Србина у Србији је НеСрбин који живи у Србији а није мигрант, страни шпијун, дипломата или власник фабрике која добија субвенције од Србије да упошљава грађане другог реда да раде послове које неће да раде грађани трећег реда у Kини.
Пето, Ви им довлачите помоћ, а они у скупштини Kосова дижу рукице са ратним злочинцима који су им вадили бубреге и ваљали по вашој Француској и осталим земљама које могу себи да приуште органе са црног тржишта.
Пишем вам све ово јер имам конкретан предлог за Вас, поднесете захтев да отворимо овде код мене у Перлезу неку француску фабрику било чега, запослимо фиктивно пола села, држава плаћа радна места, запослени добијају свој “кат”, као нешто радимо, а у ствари послујемо са губицима, не плаћамо порез и остале дажбине, извлачимо лову неколико година и после затворимо ову, отворимо неку нову фабрику у Kнићанину и хопа, нови круг, све иста прича . .
Мислим и ја сам Србин и мени је потребна помоћ, а видим да сте Ви добар човек који није у фазону “А ко ће мени да помогне?” па реко да вам дам идеју . .

 

Унапред захвалан Амитз Дулникер

Поделите:

1 COMMENT

 1. Kakav bre Perlez…
  ZASTO GA UVLACIS U ZIVO BLATO.
  Arno ima fondaciju u Francuskoj,SA BRATOM,za pomoc (Srbima na ) Kosovu,koja se zove „Solidarnost za Kosovo“.Sajt samo na francuskom.
  Tamo je njegov brat i skuplja pomoc.
  TAMO MU IDE STAZ,PLATA…
  Nema sa Srbijom nista,osim njegove licne ljubavi…i strpljenja.
  Dakle,ARNO NE ZAVISI OD JEDNOG ZIVOG BICA U (UZOJ) SRBIJI.
  Ima zenu,cerku i adresu u Beogradu.
  To sto je on zavoleo Srbe…to ustasama u Beogradu,naravno,smeta.
  Moze on da bude i hladni humanitarac.
  Zasto bi se on bilo kome izpovedao?
  Moze perfektno,pored Francuske,da zivi i u Trebinju,Banja Luci…i da uziva.
  Beograd je jedan od odvratnih gradova.
  Tako da,Arno,ako mene slusas,ne osvrci se sta politicka BG kaldrma govori,to je eho pijanih noci uz Lili Marlen i raspojasanih crnih koznih mantila.
  I KIKOTANJA,ZA PARE,PIJANIH SRPSKIH FUKSI.
  BEOGRAD?
  FUJ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here