Овај Хрват бежи из Хрватске: Нећу да живим са усташама и злочинцима који …

Поделите:

– Не желим гледати шовинистичке силеџије које траже Србе и Хрвате антифашисте да им науде – каже Марио Вујевић

Сплићанин Марио Вујевић само је један од оних који се одлучују на одлазак из Хрватске. На свом Фејсбук профилу објавио је опроштајно писмо намењено Хрватској јавности у ком је истакао све разлоге који су га натерали на одлуку о одласку.

Хрвати хоће да укину Србима једино право од ког им зависи опстанак

Његов статус шири се друштвеним мрежама, само на Фејсбуку подељен је на десетине пута. За Индеx.хр још је рекао да ће остале истините фашистичке приче и приче о терору у Сплиту описати у књизи коју ће објавити.

Његов статус преносимо вам у целости:

„Одлучио сам да ускоро одем тамо где не живе верски фанатици, који с мртвима по улицама тероришу властити народ. Одлучио сам да одем тамо гдје домољуби и ратници не уцењују властити народ и властиту државу 22 године након рата, тражећи нове привилегије. Желим живети у грађанској држави у којој ће декларисани фашисти за промовисање истог бити у затворима.

Желим живети у држави у којој вера и веронаука постоје само у црквама где им је место. Вери кажем једно велико не на улицама, у школама и јавним установама. Не желим гледати шовинистичке силеџије које траже Србе и Хрвате антифашисте да им науде.

Хрватски човек ће се пробудити тек кад рука фашизма закуца на његова врата. Али, онда је касно. Желим живети мултикултуралност 21. века, а у болесно националистичкој држави то је немогуће.

Хрватска постаје верски резерват и убрзо можемо очекивати свештенике као водитеље дневника и теологе којима је земља и даље равна плоча како предају филозофију. Дегенеричан је утицај цркве на цивилно друштво, и њихов покушај да реалност и истину замене магловитим бајкама и смишљеним лажима. И зато ћу убрзо Хрватској рећи – збогом.

Још је мало остало до комплетне владавине клерофашизма. Желим се будити тамо где не постоје Пленковић, Китаровић, Маркић, Хасанбеговић, Бозанић и Марко Скејо.

Тамо где влада демократија, а не клерофашистички режим. Тамо где постоји будућност без фашиста у свим структурама власти. Желим да се моје дете буди далеко од усташа и злочинаца који сањају нови Јасеновац и Стару Градишку“ , написао је на Фејсбуку Марио Вујевић, наутичар из Сплита.

Поделите:

1 коментар

  1. Bez svake sumnje, Hrvatska je ustaška fašistička država, ona je to oduvek i bila, samo u nekim vremenima malo prikrita. Čak i pojedini njeni komunisti su bili maskirani ustaši. RKC u Hrvata je leglo i rasadnik ustaštva. Padom komunizma i „dolaskom demokratije“ ustaše su zbacile svoje maske i pojavile se u svom (ustaškom) obličju, tako je izbio i rat u Jugoslaviji 1991. g. Hrvatska (takva kakva jest) – ustaška, ušla u EU, to je (valjda) hrvatskoj ustašiji bilo „zeleno svetlo“ da može svoju ustašiju otvoreno da promoviše, ipak, zbog svog „balkanskog“ mentalnog sklopa ustaše ne vide da se na taj način kompromituju. Evropa (EU) sagledava svu bedu Hrvatske ustašije, čak ni „RKC u Hrvata“ koja umišlja da je deo „zapadne kulture i civilizacije“ gubi svoje sponzore u Vatikanu jer nije cela EU vatikanska. Dobar deo zapadne kulture je protestanski koji ima istorijsko nasleđe i rezerve prema Vatikanu, to kardinali sa Kaptola zbog svog (kako smo rekli „balkanskog“ mentalnog sklopa ne vide. Neki Hrvati kao što je ovaj gospodin (Mario Vujević) to vidi i ustaje protiv toga, diže svoj glas na taj način što javno i demonstrartivno (kako je najavio) napušta Hrvatsku. Mnogi Hrvati to rade isto ali tiho, bez „denmonstracije“, ovaj odlučio da to uradi suprotno, glasno!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here