Ове светске звезде славе Божић по православним обичајима

Поделите:

Веровали или не, многе светски познате личности славе православне празнике. Неки због предака, неки због емотивних партнера, а неки због љубави према православљу…

Празнике по православним обичајима славе глумци Џенифер Енистон, Кристијан Бејл, певач групе „Дипеш мод“ Дејвид Гахан, Наоми Кембел, Том Хенкс, Ким Кардашијан, глумац Џонатан Џексон и многи други…

Танјуг, АП
Танјуг, АП

Џенифер Енистон је православну религију наследила од оца Џона Енистона, такође глумца, рођеног као Јанис Анастасакис на грчком острву Крит. Једна од најпопуларнијих холивудских глумица давала је прилоге за цркву под окриљем Васељенске патријаршије.

Танјуг, АП
Танјуг, АП

Звезда низа филмова, Том Хенкс, рођен је у католичкој породици, али се касније одрекао католичанства и прешао у православље. Разлог је била његова друга супруга Рита Вилсон, глумица бугарско-грчких корена. Ритин тата је из Бугарске, док јој је мајка Гркиња.

„Када одлучите да се венчате с неким и имате децу, онда морате да одлучите и какво духовно наслеђе остављате тој деци“, рекао је Том који се 1988. године венчао у истој цркви у којој је криштена његова супруга, а тај обред су прошла и двојица њихових синова.

Профимедиа
Профимедиа

Ким Кардашијан рођена је у Лос Анђелесу, али је пореклом Јерменка. Наиме, она је четврта генерација исељеника из Јерменије, а њени преци су живели на територији која се данас налази у Турској. Звезда је прошле године на свом Твитер профилу свима честитала Божић 7. јануара.

Фото: Алексанадар Динитријевић, РАС
Фото: Алексанадар Динитријевић, РАС

Глумац Кристијан Бејл примио је православну веру када се пре 15 година оженио Сиби Блажић, бившим америчким моделом српског порекла.

Певач гупе „Дипеш мод“ Дејвид Гахан, такође је преузео православну веру своје супруге грчког порекла Џенифер Скилаз.

Танјуг, АП
Танјуг, АП

Холивудски глумац Џонатан Џексон је рођен у адвентистичкој породици Седмог дана, али су пре три године он и његова породица прешли у православље. Према речима глумца, „одлучио је да буде са онима који не говоре много, али дају предност молитви“.

– Ако си рођен у другој вери неће ти бити лако да прихватиш православно хришћанство. Али, онај ко је способан да превазиђе себе, добиће право задовољство и благослов – рекао је Џексон.

Ројтерс
Ројтерс

Наоми Кембел рођена је у Лондону, мајка јој је с Јамајке, а оца никада није упознала. Током везе са руским тајкуном Владиславом Дороњином Наоми је постала верник Руске православне цркве.

 

 Анастасија Чановић, Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here