Патријарх није знао да му је искључен телефон, чудио се како га нико не зове…

Поделите:

Након што је патријарху српском Иринеју искључен мобилни телефон због нагомиланог неплаћеног дуга за који он није знао ни да постоји, успели смо да сазнамо кроз какве је “муке“ поглавар СПЦ пролазио због тога што су му оператери искључили телефон. Он је, наиме, био веома зачуђен што његов телефон никако није звонио.

– Патријарх није ни знао да су људи који су задужени за финансије заборавили да плате приспеле обавезе, и да му је телефон искључен па се чудио што га нико не зове, а он није никог покушавао ни да зове са мобилног него је због навике свакога са ким је хтео да разговара звао са фиксног. Он свакодневно прима велики број позива чак и од верника, и увек је спреман да свима изађе у сусрет. Патријарх, иначе, тај број користи јако дуго, користио га је још када је био владика у Нишу, а није га променио када је постао патријарх, а сам мобилни апарат је јако скроман, или што би се рекло прастари модел – прича наш извор из СПЦ.

Да ствар буде гора, патријархов телефон ни током јучерашњег дана није активиран, односно и даље се када се позове број, са друге стране чује “претплатнички број је привремено искључен“.

Протојереј-ставрофор Српске православне цркве и бивши ректор Богословског факултета, за “Ало!“ каже је уверен да ће људи из патријарховог кабинета веома брзо решити настали проблем и окончати ту за патријарха нелагодну ситуацију.

– Нисам ни покушао ових дана да се чујем са њим па не знам за то, али знам да мој телефон ја плаћам, а за оне који су канцеларијски везани постоји служба која брине о томе, не плаћа патријарх лично своје рачуне за телефон наравно. Људи из његовог кабинета ће то вероватно решити брзо. Није он овде ништа погрешио, али и да је погрешио поправиће грешку, ништа страшно. Укључиће му се телефон чим плати, не може писмо да иде без марке, то је скроз логично…- коментарише Kалезић.

 

Kабинет: Допуне уплаћиване по потреби

Из кабинета патријарха јуче овим поводом поручили следеће: “Обавештавате се да је број мобилног телефона који је „патријарху искључен“ у ствари припејд број његовог личног телефона који је користио док је био епископ нишки, а који од свог избора за патријарха српског није користио осим за прихватање позива, када су допуне уплаћиване према потреби. Односна телефонска картица није сада активна. С обзиром на ово, најљубазније Вас молимо да убудуће преко надлежних црквених служби проверите информације пре објављивања, како се не би ненамерно урушио углед патријарха српског, као и кредибилитет “Ало!” новина.”

 

Aло

Поделите:

7 COMMENTS

 1. Neverovatno da Patrijarhu srbskom, (Patrijarhu SPC Irineju Gavriloviću) njegovoj svetosti/svetlosti? naplaćuju telefon? Je l’ su oni normani? Pa znaju li oni, Ko je On? Pa On ni državne poreze ne plaća a oni bi da mu (zamislite samo) – telefon naplate?!

  • Pročitati pa komentarisati, osim ako komentarišete iz čiste pakosti i mržnje prema SPC. Lepo piše da je telefon pripejd, a ti znači da ne može biti nagomilanog duga jer, koliko uplatiš toliko kredita za zvanje imaš. Kad je reč o plaćanju poreza, prvo valjda treba crkvi vratiti svu oduzetu imovinu koju je država sedamdesetak godina eksploatisala za svoj i za račun političara koji su se okoristili, pa tek onda govoriti o porezu.

   • „… spreman da svima izidje ususret.“;
    Ne sumnjam da je “ spreman“, ali
    ZNAM da nije istina da to i cini! Vise je od godine kako Mu uputih solidnu dokymentaciju o najvecem smradu koji hara srpskim pravosudjem, o najvecoj gadosti u istom “ pravosudju“, a po clanu
    10 Ustava! Odgovorio? Malo morgen! Ma , cak su i politicke instance odgovirile, ma neka je i na nivou farsicnosti, ali odgovorile! A OVI!? MALO MORGEN! TA NEMOGU NA DVA FRONTA: I SA BOGOM I SA NARODOM.
    A OVAJ STO SE OGLASAVA: KADA NARODU VRATI DVA STANA STO IH MUKTE, KAO POLITICKI AKtvista SPO-a- vreme DEPOSA U BEOGEADU, DOBI, BICE SVE U REDU…

   • Za „Restituciju“ (tako se kaže za zakon o povratku imovine) postoje redovni sudovi a porez se (naravno) MORA plaćati i! Ili je SPC (i sam taj patrijarh Irinej Gavrilović) neka država u državi (a čini se da jest) neka „paralela“ državi (a čini se da jeste) nešto kao mafija u Italiji (na Siciliji) a čini se da jesta, upravo to!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here