Пепе Имаз: Нисам крив за Новаков пад

Поделите:

Ако се икада буде правила листа особа коју Новакови навијачи најмање воле из његовог тима, на њеном врху ће сигурно бити Пепе Имаз. Од када га је Ђоковић представио јавности, обожаваоци, али и неке тениске легенде, баш у појави контраверзног гуруа, виде кривца за пад свог идола.

Шпанац, чија се филозофија ослања на пропагирање „мира и љубави“, али и „љубави, поштовања и прихватања себе“, не оглашава се често у медијима, међутим ових дана је поново у жижи јавности јер је у интервјуу за шпанске медије свима јасно поручио:

„Не осећам се кривим за Новаков пад.“

Он је у поменутом интервјуу истакао да је после лошег искуства које је сам доживео, пожелео да помогне спортистима да превазиђу кризе са којима се сусрећу, а које би могле лако да пређу у депресију.

„Имао сам проблем са булимијом. Покушао сам храном да надоместим празнину коју сам осећао у себи. Мучио сам се, а онда је дошао тренутак када сам схватио да морам да волим и поштујем себе. И да је то решење за моје проблеме“, истакао је Имаз.

Он је поновио да је Новака упознао преко Марка Ђоковића који је због проблема са неприхватањем себе (по сопственом признању, неколико година није могао да каже родитељима и браћи да их воли, био несигуран у себе), потражио помоћ Пепеа Имаза.

Марко се осећао лоше, питао ме да му помогнем, а после нашег рада приметне су биле промене у његовом расположењу. Породица је приметила да наш рад даје резултата, а Новак је желео да буде у току и да зна ко ради са Марком. Тако сам га и упознао пре четири и по године“, рекао је Имаз.

Шпанац је истакао и да је Новаку помогао.

„Немам никаквог утицаја на Нолета са стране тениског аспекта. Не осећам се кривим за његов пад. Новак је освојио Ролан Гарос после шест или седам година непрекидног играња. Тада није испоштовао процес опоравка, није желео да одмори, већ је одмах поставио нове циљеве, Вимблдон и Олимпијске игре. Тада је уследио пад, али он први жели поново да побеђује“, закључио је Пепе Имаз.

 

 

Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here