ПЕРНАР: Kатоличанство је идеална религија за лопове!

Поделите:

Саборски заступник Живог зида Иван Пернар објавио је текст на Фацебооку у којем објашњава зашто је католичанство идеална религија за лопове, те зашто је напустио и ХДЗ и Kатоличку цркву

Оно што ме највише изненађује је то што моје бивше колеге из ХДЗ-а и дан данас размишљају као ја некад верујући да ће се спасти и бити с Исусом у вечности иако су на земљи газили све његове принципе и заповеди.

Kатоличка црква је идеална религија за њих јер их уверава да је то могуће. Можеш бит лопов и бит спасен. И не само да их уверавају у то, већ и друге људе позивају да гласају за њих’, поручио је заступник Живог зида Иван Пернар путем Фацебоока.

Тврди да већина људи која у медијима говори против Kатоличке цркве чини то зато јер су одбацили веру у духовни свет.

Међутим, постоји цели низ људи који су то учинили иако су остали верници. Ја сам један од њих и ово је моја прича. Цели живот мислио сам да је коначни смисао живота у овом свету – материјализам, похлепа и новац. То су биле ствари које су ме занимале, то је био и разлог зашто сам се учланио у ХДЗ (да би покрао друге и да би мени било добро).

Међутим, у срцу ми је цело вријеме била празнина, и нешто је фалило. Питао сам се што и управо у том тренутку прилази ми један младић с којим сам често заједно радио преко Студент сервиса и каже ми да је то што ми фали Исус…

… То је био почетак мог пута ван Kатоличке цркве, али за мене најупечатљивији разговор био је с једним католичким свештеником. На питање треба ли живети по десет божјих заповеди из Библије или из катекизма, рекао је да су исте, на то сам му рекао да нису исте и да говоре неке друге ствари. На то је рекао: „Треба живети по онима из катекизма“.

Углавном, да вам не дуљим даље, пуно тога од чистилишта и плаћања миса за мртве, до забране женидбе свештеницима – једноставно не постоји у Библији, то је међу осталим објаснио и Мартин Лутхер у својих 95 теза.

Питао сам се одакле право Папи да скупа са свештеницима мења наук који нам је оставио Исус и дошао до закључка да једноставно не желим више бити дио те религије. Из тог разлога немам страха од Kатоличке цркве и њених свештеника, поручио је, између осталог, Иван Пернар.

Информер

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here