Перо Симић – Тајни живот Јосипа Броза Тита (видео)

Поделите:

Перо Симић, Рођен 1946. у селу Скочић код Зворника, Босна и Херцеговина. По образовању је економиста, по професији новинар.

Новинарством се професионално бавио од 1968. до 2008.
Од 1971. до 1973, био је председник Савеза омладине Србије. Учествовао је у оснивању „Књижевне речи“ и био оснивач „Омладинских новина“ из Београда.
Од 1998. до марта 2000. био је главни и одговорни уредник „Вечерњих новости“ и генерални директор Компаније „Новости“ АД.
У домаћим и страним архивима више од три деценије истражује неке од најконтроверзнијих догађаја из новије историје Србије и бивше Југославије, посебно скривене странице биографије Јосипа Броза Тита.
Поред „Вечерњих новости“ и низа других српских и југословенских листова и часописа, прелиминарне резултате својих истраживања објављивао је и у бечком „Форуму“ и „Вечерњој Москви“.
Аутор је седамнаест публицистичких и историографских књига. Писац је прве Титове комплетне политичке биографије, која је од маја 2009. до јануара 2010. објављена на свим језицима народа бивше Југославије.
После изласка ове књиге из штампе, проглашен је за „најбољег познаваоца Тита у свету“ и „највећег светског титолога“.

Поделите:

2 Коментари

    • Hm,hmm…zli jezici kazu,da se sakrivao po sljivicima i njivama sa kukuruzom,i to nocu,da hvata one,sto testerom seku bandere za vreme elektrifikacije, neke Bajcetine,Atenice,Ravne Gore,“ pa i sire“…?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here