Питали су Габријела ко је најгори – Ердоган, Трамп, Путин?

Поделите:

Берлин — Министар спољних послова Немачке Зигмар Габријел изјавио је да се свет налази усред „Хладног рата у верзији 2.0“.
Он је казао да је председницима Турске, Русије и САД „заједничко то што исказивањем снаге покушавају да придобију поштовање, па свет виде као арену, као бојно поље“.

У интервјуу за немачки лист „Билд“ Габријел је упозорио да се свет суочава са „новом фазом нуклеарног наоружавања“ и да је „усред „Хладног рата у верзији 2.0“, преноси политицо.еу.

Наводи се да је Габријел говорио и новом „леденом добу“ у односима Запада и Русије и опасности да обе стране нагомилају оружје.

„Немачка би требало да иступи и супротстави се томе“, казао је Габријел.

На питање новинара „ко је најгори међу тројицом председника – турским Реџепом Тајипом Ердоганом, америчким Доналдом Трампом и руским Владимиром Путином“, немачки шеф дипломатије је одговорио да им је „заједничко то што исказивањем снаге покушавају да придобију поштовање“.

Габријел је рекао да њих тројица свет виде „као арену, као бојно поље…“

„То је опасан развој ситуације“, оценио је Габријел.

Поделите:

4 COMMENTS

  1. Ovaj Gabrijel kao Petar Božović u Lepoti poroka, kad se njegov kum, Mima Karadžić, potukao da bi odbranio kumovu čast, kaže: „A viđi avetinja, biju se!“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here