„По МКД вршља амерички амбасадор, циљ ЦИА пад Србије“

Поделите:

Скопље, Београд — Македонски портал Мина репорт тврди да је у аферу прислушкивања српских дипломата и званичника „директно укључен амерички амбасадор у Скопљу Џес Бејли“.
Како преноси „Политика“, Бејли је преко „свог“ премијера Зорана Заева затражио да се припадници македонске Управе за безбедност и контраобавештајне послове (УБК) укључе у прислушкивање српских дипломата, али и председника Александра Вучића.

Према писању овог сајта, амбасадор Бејли користи идентичан сценарио којим је рушио власт ВМРО-ДПМНЕ, али је сада циљ Србија.

Како преноси „Политика“ новинарка овог портала пише да за ЦИА „пад Македоније није довољан и да мора да падне и Србија, како би Америка комплетирала власништво над Балканом“.

„Зато су америчка „дубока држава“ и њихови вазали Британци и Немци дали зелено светло да се Скопље претвори у штаб из којег ће се водити активности чији је циљ дестабилизација Србије“, наводи се у тексту.

Како се тврди, Бејли је својевремено морао да напусти Турску због организовања неуспелог државног удара против Тајипа Реџепа Ердогана.

Овај портал је током политичке кризе у Македонији отворено стао на страну бившег премијера Николе Груевског и ВМРО-ДПМНЕ, а текстове често одликује прилично запаљива реторика, па се и у овом Бејли означава као „пас агенције ЦИА“.

Вреди додати да се текст који је пренела Политика ослања и на тврдње београдског „Информера“ из протеклих дана.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here