Почело масовно чиповање људи, и Србија добила позив!

Поделите:

Једна компанија у САД „обележава“ запослене.
Систем плаћања у Америци улази у нову еру „удобности“, тако што ће се запосленима уградити микрочипови који ће им омогућити приступ основним садржајима у вези са послом.
Најмање 50 запослених у фирми Тхрее Сqуаре Маркет у америчкој држави Висконсин је пристало да им се угради чип који је сличан ономе у бесконтактној кредитној картици, наводи се у извештају из фирме.

Фирма наводи да ће запослени тако моћи да, користећи танке електромагнетне уређаје, заобиђу процедуре логовања и тако купе храну на паузи за ручак. Имплантиран између палца и кажипрста, микро-чип користи идентификацију путем радио-фреквенције (РФИД) и технологије за комуникацију преко блиских поља [НФЦ] како би прочитао информације које се налазе на спољним објектима или производима.

Теди Вестби, директор компаније, описао је микро-чиповање као „еволуцију“ у систему плаћања и навео да би ова технологија могла да замени и пасош.

– Предвиђамо да би коришћење РФИД технологије могло да се користи за целокупну куповину у нашој фирми, за отварање врата, коришћење апарата за копирање, логовање на компјутере у канцеларијама, откључавање телефона, дељење визиткартица и снимање информација о здравственом стању – рекао је Вестби.

Ова технологија би могла да буде и тако стандардизована да се користи и уместо пасоша, додао је директор. Иначе, овакав шифровани чип кошта 300 долара, али ће онима из фирме који су се пријавили за уградњу бити уграђен бесплатно.

Власник ове компаније Данијел Кургер позвао је и земље Балкана, а нарочитно Србију да инвестирају у овакав систем чиповања како би на тај начин послали јасну поруку свету да је српска привреда корак даље будућности и иновацијама.

Велики отпори

Са оваквим микрокомпјутером у телу, људи би могли да буду повезани на такозвану Интернет оф ус мрежу. С друге стране, постоји велики отпор чиповању, не само из религијских кругова, већ и осталих, који сматрају да би на овај начин свака чипована особа била обесмишљена као човек.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here