ПОДРШКА БОЛЕСНИМ МАЛИШАНИМА: Балони прекрили небо над Новим Садом (ФОТО)

Поделите:

Са Трга слободе полетели зелени балони у оквиру кампање „И ја се борим!“ у организацији Националне асоцијације родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР)

СА Трга Слободе у Новом Саду, данас у 13 часова полетели су зелени балони у знак подршке оболелим малишанима. Новосађани су на тај начин, са Националном асоцијацијом родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), као и у више од 40 градова у Србији, обележили Светски дан деце оболеле ове тешке болести. Из ове организације су поручили да недостаје још 17 милиона динара како би се завршило дечје хемато-онколошко одељење Клинике у Нишу, а које ће унапредити лечење малишана.

Кампања „И ја се борим!“ има за циљ подизање свести јавности о малигним обољењима код деце, и позива на подршку јавности за другу фазу пројекта изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу, који НУРДОР релизује у сарадњи са Министарством здравља и Клиничким центром у Нишу.

Љиљана Коковић, помоћник крадоначелника Новог Сада, казала је да солидарност значи подршку у свим аспектима живота, и скретање пажње јавности на проблеме са којима суочава много људи.

– Рана дијагностика је један од најважнијих елемената излечења, и зато је неопходно да имамо квалитетан здравствени кадар али и едуковане родитеље и омладину – казала је Коковићева. – Данас смо сви заједно овде и шаљемо снажну поруку, међутим борба се одвија на свакодневном нивоу, а разумевање и подршка морају бити исказани кроз рад свих институција важних у процесу лечења. Она је позвала све људе добре воље да у складу са својим могућностима подрже акције намењене деци оболелој од рака, и да делима покажемо колико смо спремни да помогнемо онима којима је то потребно.

Како је речено на манифестацији у Новом Саду, НУРДОР ће, у сарадњи са средњошколским образовним установама, наставити са организовањем едукативних часова намењених адолесцентима у циљу подизања свести о малигним болестима.

По њиховим речима битно је препознати болест на време, знати како се борити и како и на који начин свако од нас може учествовати у стварању широке мреже солидарности у циљу помоћи и подршке оболелој деци и њиховим породицама.

novosti.rs
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here