ПОНОС СРБИЈЕ: Ђаци Математичке гиманзије вратили се из Москве обасути медаљама!

Поделите:

На другој Међународној олимпијади метропола, одржаној у Москви од 4. до 8. септембра, екипа града Београда освојила је другу екипну награду на главном такмичењу у конкуренцији 36 екипа из 26 земаља са четири континента.

На „блиц такмичењу“ одржаном првог дана, екипа је проглашена за једног од пет победника. Осим екипних награда, сви наши млади таленти истакли су се и појединачно, па ће у Београд донети и посебна признања, у складу са предметом који им највише иде од руке.

Златна медаља за врсног математичара нашла се у рукама Алексе Милојевића, који је самим тим поделио и прво место, док је његов друг Павле Мартиновић освојио сребрну медаљу.

Две златне медаље из физике, додељене Марку Медведеву и Игору Медведеву, идентичне су као и ликови ових близанаца.

Да Србија не мора да брине о квалитету свог ИТ сектора показали су Алекса Милисављевић, који се из Русије враћа са сребрном медаљом, и Момчило Топаловић, освајач бронзане медаље.

Равноравно са другарима стоји и једина млада дама, одлична хемичарка Јелена Илић, која је на такмичењу освојила бронзану медаљу, баш као и њен колега Михаило Милошевић.

Екипу града Београда чинило је ових осам ученика Математичке гимназије.

Вође екипе били су професори Математичке гимназије Ивана Вуковић, магистар Иван Станић и др Соња Чукић.

Екипа се вратила кући 9. септембра у поноћ. Ова победа долази непуна два месеца након што су се ђаци дате гимназије вратили из Бразила, где су такође остварили запажен успех.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here