Портал хрватских бранитеља: Тко је допустио четнички дернек у сред Хрватске?!

Поделите:

У склопу манифестације Зелена ноћ, коју организује једини српски клуб на Кордуну НК „Петрова гора“, одржано је традиционално забавно вече у ловачком дому „Муљава“. Манифестацији је присуствовало око 1000 Срба и њихових пријатеља Хрвата, – наводи удружење Савеза Срба из региона.

Манифестација Зелена ноћ је већ традиционално окупљање углавном расељених Срба Кордунаша, која се одржава једном годишње у току летњег периода.

 

Међутим, управо ова манифестација је послужила као повод хрватским екстремистима да изједначе своје неонацистичке и неоусташке марифетлуке са овом манифестацијом као једнаке по тежини јер су тобоже Срби певали четничке песме.

Сав прогон и геноцид над  Србима на просторима Хрватске као и дивљање неоусташа последњих година, је једнак по мишљењу хрватских неонациста једној песми Боре Дрљаче.

Текст преносимо у целини и оригиналу:

Na snimci objavljenoj na You Tube-u vidi se zabava koja je organizirana u Muljavi u vlasništvu državnog poduzeća Hrvatske šume, općine Vojnić, Karlovačke županije i Republike Hrvatske?!?

Riječ je o manifestaciji pod nazivom Zelena noć koja se održala krajem srpnja ove godine. U stvari riječ je o četničkom derneku i naricanjem za SAO Krajinom i poginulim Jovanom koji je život dao za Krajinu.

Na skupu su bili i Janko Velimirović, zamjenik Save Štrpca u organizaciji Veritas a prisutan je bio i Miodrag Linta, vjenčani kum notornog Bore Rkamana, zastupnika u Parlamentu Srbije iz stranke četničkog vojvode Tomislava Nikolića.

Na kraju snimke jasno se čuje pjesma o Jovanu Dalmatincu koji je poginuo za Krajinu i vidljivo je kako publika pjeva i podržava pjesmu u potpunom deliriju.

Tko je dopustio ovaj četnički dernek u sred Hrvatske u prostorijama u vlasništvu državnih tvrtki?? U kakvoj mi to državi živimo, dok istodobno Vlada namjerava skinuti ploču herojima HOS-a u Jasenovcu?

portal.braniteljski-forum.com

Поделите:

3 COMMENTS

  1. Hm,hmm..a,cuj te,rijec je o “ autohtonim“ Rvackim cetnicima pocetnicima, koji pjevaju svoj na svom…pa,Rvacka je, eUropjska drzava,sa ustasama i cetnicima,pa kaj sad opet ne bu bil u redu, kukate kao kalimero ??

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here