„Повлачење Харадинаја – решење за политичку кризу“

Kosovo's former prime minister Ramush Haradinaj gestures during an interview with The Associated Press in Kosovo's capital Pristina Tuesday, April 22, 2008. Kosovo's former prime minister, acquitted of killing Serbs by a United Nations war crimes tribunal called upon ethnic Albanians Tuesday to make a "proper offer" for the Serb minority to overcome their objections to Kosovo's independence. Haradinaj urged governments around the world Tuesday to help peace in the Balkans by recognizing Kosovo's independence. "We call upon other countries to recognize us as an independent state," Haradinaj told the Associated Press in an interview Tuesday. "It would be the right input to normalization and peace in the region". Kosovo's independence has been swiftly recognized by 38 countries, including the United States, Japan, Canada and most member countries in the European Union. (AP Photo/Visar Kryeziu)
Поделите:

Косовски политички аналитичар Хаки Абази сматра да би Рамуш Харадинај требало да одустане од кандидатуре за премијера како би се дошло до компромиса и омогућило формирање институција, објавио је „Тељеграфи“, преноси „Косово 24 сата“.
У тексту се наводи да су након последње неуспеле конститутивне седнице косовског парламента 24. августа, политичке партије изразиле спремност за договор и проналазак решења како би избегли ванредне изборе.
Харадинај, кандидат такозване велике ратне коалиције „ПАН“, на питање да ли је спреман да се повуче са позиције премијера у свеобухватној влади и како не би и даље блокирао формирање институција, одговорио је да је премијера изабрао народ.

– Ја сам убеђен да је Харадинај спреман да разговара о влади националног јединства како би се дошло до компромиса који омогућава формирање институција. Верујем да је дошло време да се тако нешто уради, или ће народ поново излазити на изборе – рекао је Абази.

Он је рекао и да би у влади националног јединства требало да буду некорумпирани људи.

– Влада националног јединства би требало да обухвата стручњаке и некорумпиране људе, која ће имати на дневном реду дубоке реформе у свим сферама управљања – сматра аналитичар.
Абази је изнео тврдњу и да је потребно онемогућити да Српска листа омета унапређење евроатлантских интеграција.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here