Праљак нудио Младићу отров да се убије!

Поделите:

Хрватски генерал предлагао Ратку свој рецепт у Хагу

Није искључено да је Сободан Праљак нудио мом Ратку отров и саветовао га да то попије уживо уколико га осуде на доживотну робију”, овим речима је Дарко Младић, син генерала ВРС Ратка Младића прокоментарисао сазнања „Ало!” да је хрватски генерал Слободан Праљак, који је након изречене пресуде извршио самоубиство испијањем отвора, раније то предлагао Младићу.

Према нашим информацијама, неколико дана пре него што је Младићу изречена пресуда, Праљак је инсистирао да њих двојица попричају насамо.

– Тада му је Праљак рекао да може да му набави отров, који би могао да попије ако га осуде на доживотну казну затвора, рекао му је да би тако остао упамћен у историји, а да би истовремено бацио највећу љагу на Хашки суд. Младић је био шокиран и рекао му је да би то за њега био кукавички поступак, да он жели да се бори и докаже шта је истина, а не да бежи – каже наш извор.

У том моменту, прича наш саговорник, Младић није могао ни да наслути да ће за неколико дана тај исти отров испити Праљак.

– И то због чињенице што се знало да ће хрватски генерал ускоро изаћи на слободу, будући да је одслужио две трећине казне. И док је Радован Kараџић говорио о Праљку и његовом поступку преко брата Луке, Младић се једноставно није оглашавао, што је потпуно логично, јер вероватно још не може да се опорави од шока – наводи наш извор.

Наша сазнаја индиректно је потврдио и Дарко Младић, син Ратка Младића.

– Ја о томе не знам ништа. Али не могу да кажем да не верујем у ту причу, јер ништа не бих искључио, у Хагу је све могуће. О Праљку смо отац и ја кратко причали и договорили смо се да ми то у суштини не коментаришемо, само можемо да кажемо да је очигледно велики пропуст на страни Трибунала што се уопште то десило. Ми стално упозоравамо на то да они једно говоре о себи и својим стандардима, а да се тамо дешава нешто сасвим друго. Праљак није први затвореник који је себи одузео живот тамо, то је било театрално и пред очима целог света, али то није први случај и то показује стварно стање ствари тамо – каже син генерала ВРС.

Дарко додаје да ужасно брине за оца јер му је здравствено стање све лошије.

– Он уопште није добро. Ми се боримо да му одобре лекаре, а још нам не одговарају на тај захтев. Много смо забринути. Ратко се на суђењу трудио да изгледа колико-толико добро, али сада је знатно лошије – каже Дарко.

Kараџић: Младић би га спасао

С друге стране, Лука Kараџић, брат Радована Kараџића, каже да је уверен да би Младић да је знао да Параљак има отров,то пријавио и тако покушао да му спасе живот. – Не верујем да би Ратко ћутао о томе. Сигуран сам да би пријавио Трибуналу да Праљак прича како поседује отров како би га спречио да га попије или да га понуди још неком, учинио би све како би Праљков или живот неког другог био спасен. Само из тог разлога, јер познајем Ратка, тешко ми је да поверујем у ту причу – каже Лука.

 

 

 

 

Ало

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here