Преко 1000 Немаца тужило Меркелову за ИЗДАЈУ!

Поделите:

Више од 1.000 тужби за „издају“ поднето је против немачке канцеларке Ангеле Меркел од врхунца избегличке кризе 2015. године, пренели су данас локални медији.

Већину тужби поднеле су присталице десничарске популистичке странке Алтернатива за Немачку, која би на изборима следећег месеца могла да освоји прве посланичке мандате у федералном парламенту.

„Утврђено је да су тужбе против канцеларке неосноване“, рекао је портпарол канцеларије федералног тужилаштва Фрауке Келер.

Федерално тужилаштво у југозападном граду Карлсруеу одговорно је за истраге о државној безбедности, а по закону је обавезно да размотри све кривичне тужбе које се баве овом темом.

Одлука Меркелове да дозволи улазак у земљу више од милион тражилаца азила 2015. и 2016. довела је до пада популарности њене Хришћанско-демократске странке, али је њена лична популарност у порасту са смањењем интензитета мигрантског таласа.

Меркелова сада води у анкетама испред конкурента из Социјал-демократске странке Мартина Шулца у покушају да освоји четврти мандат.

Алтернатива за Немачку је добила око 32 одсто гласова на локалним изборима у граду Битерфелд-Волфен, где су присталице ове странке извиждале Меркелову на синоћњем предизборном наступу.

На предизборном скупу у источном граду Бранденбургу, који је одржан нешто касније, поједини грађани носили су транспаренте са поруком „Меркелова мора да оде!“

Алтернатива за Немачку, која окупља екстремне антимуслиманске и антиимигрантске снаге, у анкетама тренутно има подршку шест до осам одсто грађана.

Срна

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here