Преминуо оснивач прве странке у Србији Милимир Ђуричић Жорж

Поделите:

Оснивач Друштва за очување српског језика, ћирилице и одбрану Косова и Метохије „Сава“ из које је настала политичка странка Српске народне обнове из Нове Пазове.

Његова величина и утицај на демократске промене у Србији последње деценије прошлог века су немерљиве.

Рођен је 7457. године по старом српском календару (1949.г) и одрастао у Новој Пазови у чувеној породици Ђуричића, једне од четири најстарије црногорске породице из катунске нахије, племена Цуца код Цетиња.

У тешким временима имао је снаге, храбрости и срца основати прву антикомунистичку организацију у југоисточној Европи и међу првима се борити за вишестраначки систем и обнову монархије у Србији.

Дао је велики допринос у одбрани српског народа током ратних деведесетих година, прикупљајући хуманитарну помоћ и организовањем добровољачких јединица које су се под називом „Цар Душан Силни „ и „Бели орлови“ борили и бранили српски народ широм бивше СФРЈ. Био је несебичан, па је дао и лични допринос у одбрани српског народа  борећи се на на љутом Херцеговачком ратишту.

Милимир Жорж Ђуричић у борби за ослобођење српског народа од комунистичког режима преживео је многа малтретирања и шиканирања, али никада није престао ширити идеју о ослобођеном и уједињеном српству.

Два пута је биран за одборника у Скупштини општине Стара Пазова, а био је и потпредседник Савета Месне заједнице Нова Пазова (2001-2003). Као функционер Месне заједнице 2001. године је покренуо иницијативу за стварање општине Нова Пазова.

 

 

 

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here