Пријаве против Иницијативе младих за инцидент на трибини Веселина Шљиванчанина

Поделите:

Тужилаштво у Старој Пазови поднело је пријаве против деветоро активиста Иницијативе младих за људска због протеста на трибини Српске напредне странке у Бешки на којој је говорио Веселин Шљиванчанин који је пред Хашким трибуналом осуђен за ратне злочине.

Агенцији Бета речено је у тој невладиној организацији да се њени активисти терете за непристојно, дрско и безобразно понашање и вређање, насиље, претње или туче. За други део пријаве прети казна од 30 до 60 дана затвора.

Директорка Иницијативе младих за људска права Анита Митић на свом Твитер налогу објавила је поводом кривичне пријаве да је „држава јасно стала на страну ратних злочинаца“.

Тужилаштво је најпре поднело кривичне пријаве против активиста Иницијативе младих, а након што је суд одбацио, покренут је прекршајни поступак.

Прво саслушање активиста Иницијативе заказано је за 25. децембар у 8.00 у Прекршајном суду у Руми, одељење у Инђији. После саслушања Иницијатива ће организовати конференцију за новинаре у Београду.

Представници Иницијативе у јануару су на трибини СНС пре почетка говора Веселина Шљиванчанина звиждали пиштаљкама и раширили транспарент „Ратни злочинци да заћуте да би се проговорило о жртвама“.

Током тог перформанса дошло је до кошкања, а окупљени на трибини поцепали су плакате Иницијативе и избацили њихове активисте.
Бета

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here