Протест малинара у Ариљу: И претходну власт смо казнили

Поделите:

Произвођачи малина протестовали у Ариљу због ниске откупне цене тог воћа. У центру Ариља окупили су се малинари из свих градова у којима се малине производе.

Произвођачи малина кренули су након тога у протестну шетњу до хладњаче, где су скандирали „лопови, лопови“ и најавили радикализацију протеста за 7. јул.

Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић рекао је агенцији Бета да је на скупу било око 5.000 људи и да је на кратко дошло до инцидента.

„Није било туче, већ само гуркања и провоцирања говорника. Не знамо ко су људи који су дошли да ометају протест“, рекао је он и додао да их је полиција удаљила.

Kако јавља репортерка Н1, малинари траже од државе да интервенише, јер се цена малине креће од 80 до 120 динара, док се прошле год килограм продавао од 220 до 240 динара. Они наводе да је свака власт обећавала, али није испунила ништа према, како кажу, људима који на 40 степени беру црвено злато, док једино држава има коррист од тога.

Иако су, како наводе, подржали Вучића на изборима, данас су га извиждали и подсетили да су и претходну власт казнили.

Малинари су тражили од Kомисије за заштиту конкуренције да испитиа да ли постоји монопол и договор отукпљивача о јединственој ниској цени, као и да се испитају наводи да је Србија прошле године увозила малине из Пољске.

 

Н1

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here