Прво ће најсиромашнији морати примити микрочип

Поделите:

Иако су масовни медији годинама тврдили како су вијести о микрочипирању људи теорија завјере, ова се завјера као и све друге почела откривати. Микрочипирање у рекреативне сврхе(по властитој вољи) је могуће у многим западним земљама које попут САД-а Шведске, Данске, Француске и заправо сватко тко жели чип може већ данас добити чип у десницу. И он се наравно препоручује, понајприје тврткама које желе пратити своје запосленике, а онда и онима који не желе трошити вријеме на ситуације попут, паљења свијетла или отварања аутомобила, или плаћања рачуна, али и за оне који желе пратити своје здравствено стање.

Тодд Wестбy, директор твртке Тхрее Сqуаре Маркет за KСТП, сурадничку станицу мреже АБЦ рекао је како су су микрочипови сљедећа велика ствар која ће се неизбјежно догодити те додао: ‘ми желимо бити дио тога.’ Објаснио да ће микрочип имати широки спектар ђеловања који ће омогућити људима да уопће не морају мислити.

‘Предвиђамо да ће кориштење РФИД чипова бити покретач свега, од купње у дућану па све до ресторана, отварања врата, кориштења копирнице, логирања на уредска рачунала, откључавања телефона, дијељење посјетница, чувања медицинских / здравствених информација, као и кориштења у виду плаћања на другим РФИД терминалима’, рекао је Wестбy и додао да је питање тренутка када ће ова ова технологија бити стандардизирана, и омогућити људима да је користе у свакодневном животу.

И док је Тодд Wестбy можда уистину ентузијастичан у вези кориштења микрочипа у све скоријој будућности, у свакодневном животу, милијуни других су без сумње и с правом забринути. Јер, идеја о имплементацији микрочипа испод коже који ће чувати податке о вашем здрављу и финанцијама звучи као нешто из познате књиге Георгеа Орwелла “1984″, дакле човјечанство које живи попут робља а да тога није свјесно – залуђено лажном идејом слободе. Не, ниси слободан ако у руци имаш микрочип који контролира нетко други!

Ноелле Цхеслеy, изванредна професорица социологије на Свеучилишту у Wисцонсину у Милwаукееју вјерује да ће кориштење микрочипова постајати све чешће у не тако далекој будућности. ‘Микрочип ће ускоро имати сви’ каже она и додаје да није сигурна хоће ли то бити ове или идуће године али генерација њезине ђеце неће моћи замислити живот без микрочипа, сигурна је.

У цијелој овој причи застрашује чињеница да ће микрочип бити представљен као ‘сигурност’ за све људе а политичар Паси Маранатха из Финске предложио је да се прво микрочипирају они који примају социјалну помоћ, што је уистину болесно јер то доказује да корачамо у свијет касти – потпуно контролирани робови прво ће постати они најсиромашнији. Пратит ће се гђе иду, што чине, колико хране једу, колико воде пију или колико зрака троше! Звучи као знанствена фантастика, али да управо то се догађа. Ни пучке кухиње неће моћи дијелити храну онима који немају чип. Разумијете ли какав је то свијет? Свијет којег смо донедавно само гледали у филмовима, сада нам се представља као нешто потпуно нормално. И бит ће. У новом суставу тоталитаризма који ће кроз мантру – ваше сигурности – учинити од слободе контролу, без да ћете ви то примијетити.

Маранатха је такођер напоменуо да би требало уградити микрочипове испод коже свима онима који путују ван земље ‘који примјерице примају медицинску социјалну помоћ од сустава здравства итд. Све наравно за сигурност човјека! А је ли то баш тако? Наравно да није. Једном када допустите чип у своје тијело, знајте, то тијело више није ваше јер не можете бити сигурни да нетко не управља вашим покретима мислима и ђелима. Чип је врхунац одузимања слободе човјеку и то је оно најужасније од свега. Рођени смо од Бога слободни и онај тко нам ту слободу пожели узети, знајте није од Њега.

Управо чипирање људи врхунац је зла којег све сви прибојавају. Моћ, контрола и потпуна власт над човјеком већ су неко вријеме врло видљиви у нашем друштву, а чипирање будућих генерација потпуно је остварење тог злог плана усмјереног против човјека. Јер слобода је оно највише што човјек посједује. У тренутку кад ју продамо за оно мало удобности (отварање врата без кључа итд. ) показат ћемо колико смо доиста испрани, празни и несвјесни те као такви савршено подложни за робовање, што је уистину једини циљ новог врлог свијета…

 

 

дневно

Поделите:

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here