ПУКЛА АФЕРА ДРЖАВНИ УДАР: ДФ открио снимак Синђелићевог саслушања

Поделите:

Демократски фронт данас је на прес-конференцији објавио снимак који вишеструко и апсолутно урушава комплетну отпужницу за Државни удар, али и инкриминише СДТ за монтирање цијелог случаја.

Наиме, ради се о снимку саслушања свједока-сарадника Саше Синђелића пред тужилаштвом Србије, у присуству специјалног тужиоца Саше Чађеновића, на дан 27. октобра 2016. Овај снимак је предсједавајућа судског вијећа Сузана Мугоша била издвојила, онемогућивши тиме одбрани да се упозна са њим. Из ДФ-а су навели да су до наведеног материјала дошли захваљујући „једној госпођи и једном господину – поштеним и храбрим људима из СДТ-а“.

Међутим, након што је ДФ дошао до снимка, јавност ће у наредна три дана, док ДФ буде објављивао дијелове снимка, сазнати да је током 7 сати саслушања Синђелић злоупотријебљен због злочина који је починио у Хрватској и робије коју је имао у Србији.

Члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић истакао је да током саслушања Синђелић није ни једном споменуо ДФ, није споменуо „крвопролиће“, ни набавку оружја.

На исјечку снимка који је данас пуштен на конференцији чуло се да Синђелић није улазио у Москву 26. септембра 2016. већ да је враћен с аеродрома, док је на рочиштима тврдио да јесте и износио детаље тог пута.

Јасно каже да Едвард није Едвард (Еди) него Едгард, те да није Рус већ Украјинац који не говори добро руски.

ДФ тражи налог за хапшење Катнића

ДФ као главног организатора монтаже наводи Миливоја Катнића.

„Основано сумњамо да је специјални тужилац Миливоје Катнић преварио ВДТ Станковића и министра Нухоџића и да им није доставио овај CD саслушања Синђелића“, казао је Милан Кнежевић и додао да очекује да се огласе Станковић и Нухоџић како би издали налог за хапшење Катнића.

Дјелове снимка саслушања ДФ ће објављивати и сјутра и пресјутра.

Транскрипт саслушања Синђелића пред србијанским тужилаштвом

СИНЂЕЛИЋ САША: Нисам улазио у Русију, био сам задржан тамо.

ТУЖИЛАЦ: Где сте се нашли са тим Едгардом, како кажете?

СИНЂЕЛИЋ САША: Авионом. Слетео на аеродром. Ја у свој својој причи причам шта се десило. Ја уопште нисам пуштен да уђем у Русију. Ја сам остављен да седим на аеродрому. И онда а у тај део где сам пуштен ту су сви људи ко свако може да приђе ту. Чекаоница оне клупе где сви људи седе, мени је речено да ћу ја бити позван накнадно у вези тог случаја у службене просторије и да се нигде не удаљавам одатле и ту се појавио тај Еди да кажем Едгард и питао мене какви су проблеми ту, шта се десило, ја кажем шта се десило и тако даље и он човек каже да ја инсистирам на томе да уђем унутра и тако даље. Ја сам рекао ја ћу учинити све што је могуће да уђем, али то очигледно није могуће. И накнадно када се десило да су се појавили ти службеници, мени је објашњено да ја могу да сачекам ту у таквом случају би се појавио неки судија да ли за не знам за шта ја не разумем то баш најбоље, углавном би ја био враћен за Србију, малте не мора да се узме друга карта, да ја будем депортован за Србију назад и тако даље и да ја у Русију поново могу доћи тек када имам приглашење о томе где долазим, на колико времена, којим основом и тако даље. И онда сам се наравно одлучио за ово прво сматрајући да нема потребе да компликујем било какве процедуре ту и да имам проблема. Ја сам замолио тог Едија Едгарда ако икако може да ми се та карта узме за назад, јер ја не знам ни како да је узмем ни где ни шта да радим, а да не би имао те проблеме. И он је рекао човек да ће то да уради и урадио је.

ТУЖИЛАЦ: На ком језику ви то разговарате?

СИНЂЕЛИЋ САША: На руском.

ТУЖИЛАЦ: Све време?

СИНЂЕЛИЋ САША: Да.

ТУЖИЛАЦ: Зна ли то лице српски?

СИНЂЕЛИЋ САША: Не, али изузетно лоше прича руски. Знате, ја сам пратио доста те филмове руске волим једноставно ту тематику учио сам својевремено мало руски, ја знам шта је Рус и како прича руски, ово лице прича руски али је некако нагласак као да је неки од ових новокомпанових руских језика бивших совјетских република чак шта више вуче као да је Украјинац. Тако неки говор има који је тако да кажемо преломан чудан…

ТУЖИЛАЦ: А ви знате како говори Украјинац?

СИНЂЕЛИЋ САША: Знам јер сам гледао исто кад они говоре по овим, пратим разне емисије око ових дешавања Лугањска, Доњеска, пратио сам интернет, Јутјуб, гледао сам тамо како они говоре када дају неке своје изјаве, интервјуе и то и тај начин говора како они говоре са тим неким речима чудним које ја не могу да разумем, које су изменили, је другачији. То би рецимо било када сада разговор Србина из Београда и разговор Хрвата из Пуле, Ријеке и тако даље.

ТУЖИЛАЦ: Добро, а реците ми, наставите у вези вашег контакта са овим лицем.

СИНЂЕЛИЋ САША: Ја њега разумем шта он прича зато што ја знам руски, али то што он прича дешава се да речи између у току разговора ја не разумем због тог неког чудног нагласка или неких чудних речи, али рецимо да разумем прилично добро.

Прочитајте ОВДЈЕ зашто Србија још од времена Немањића није имала овако блиске односе са Русијом. ОВДЈЕ сазнајте зашто предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић тврди да у БиХ неко жели „исламску државу“.

ИН4С

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here