Путин упоредио комунизам са хришћанством!

Поделите:

Предсједник Русије Владимир Путин упоредио је комунизам са хришћанством, а тијело Владимира Лењина у Маузолеју са поштовањем моштију светаца

„Можда ћу сада рећи нешто што се некоме неће свидјети, али ћу изнијети своје мишљење. Као прво, вјера нас је увек пратила, она је јачала када је нашој држави, нашем народу било посебно тешко. Биле су посебно тешке године борбе за вјеру, када су убијали свештенике, рушили храмове. Међутим, истовремено је изграђивана нова религија – комунизам“, рекао је Путин у интервјуу за филм „Валам“, чији је део приказан у емисији „Вести недеље“ на телевизији „Русија 1“.

„Комунистичка идеологија је врло блиска хришћанству, у ствари — слобода, равноправност, братство и праведност — све се то налази у светим списима. Шта је кодекс градитеља комунизма? То је сублимација, то је примитивни извод из Библије, ништа ново они нису измислили“, додаје је предсједник Русије.

Предсједник Русије је упоредио однос комуниста према Лењину са поштовањем светаца у хришћанству.

„Погледајте, Лењина су положили у маузолеј. Како се то разликује од моштију светаца за православце, уопште за хришћане? Када ми говоре да у хришћанству нема такве традиције, како нема — идите на Свету Гору, па погледајте тамо. Тамо има светаца, а има их и овде, код нас“, рекао је Путин.

„У суштини, ништа ново тадашња власт није измислила, она је само прилагодила под своју идеологију нечему што је човечанство већ давно измислило“, додао је руски лидер.

Sedmica.me

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Pa normalno kad su mu svi mitropoliti agenti KGB, oseca se covek ko u firmi u kojoj je poceo karijeru. Ako su predstavnici i zastupnici njegovog rezima u drugim zemljama sljam ko u nasoj (Dacic, Vulin, Vucic) nije ni cudo sto svi Balticki i narodi u Centralnoj Evrope mrze Ruse.

  2. A i sa time sto je rekao pokazao je da je lazni hriscanin. Ne moze biti Hrist i Antihrist isto, kao sto nikada ne moze biti isto hriscanstvo i komunizam. To je lazna satanska ideologija koja imitira ucenje Hristovo da bi zavela i zabludela naivne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here