Радун: Јанковић се удружује са фантомским покретима!

Поделите:

Саша Јанковић потврдио је своју безначајност на политичкој сцени удружујући се са потпуним маргиналцима. Тако је протеклог викенда одлучио да збије (читај: згрчи) редове са шефовима четири покрета за које вероватно да су једва чули и у њиховим месним заједницама!

Споразум су потписали лидери Покрета за преокрет Јанко Веселиновић (посланик који је ушао у парламент уз Бориса Тадића), Шумадијске регије Саша Миленић, Новог покрета Решад Хоџић и Покрета против диктатуре Тијана Хегић. Јанковић је са њима договорио сарадњу, а заједно су најавили и повезивање са другим покретима истог опредељења.

– Циљ нам је да променимо метод власти од кога нам се грчи желудац, нећемо стати, вратићемо спокој у наше домове. Резервну државу немамо, верујемо у успех и нећемо се зауставити – рекао је Јанковић.

Пошто је решио да најпре активно бојкотује локалне изборе у пет општина (шта год му то значило), Јанковић је одрадио још један очајнички потез, суочен са потпуним расулом свог покрета. Аналитичар Бранко Радун за Српски телеграф оцењује као јалов покушај стабилизације рејтинга који рапидно пада из дана у дан.

– Ти покрети су безначајни, нико није чуо за њих, локалног су карактера и делују као невладина организација. Јанковић удруживањем са таквим људима покушава да пошаље слику како му покрет није у расулу, већ да је он некакав стожер окупљања опозиције. Већина потписника „Апела 100“ није више са њим, а ово је само порука Јанковића да још није готов, да му људи још прилазе са жељом да се удружују. Он овим, између осталог, хоће и да ојача своју позицију пред евентуалне преговоре о коалицији са Ђиласом или Јеремићем – поручује Радун.

Иначе, Јанковић је са својим покретом јуче у Kнез Михаиловој обележио Дан људских права, где је демантовао, додуше не баш убедљиво, тврдње да на локалне изборе у пет општина не излази зато што није могао да прикупи ни потписе ни кандидате за одборнике.

Република

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here