Радун: Ердоган је променио ставове oко Албанаца и Србија је за њега врло битна

Поделите:

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган нимало случајно и у договору са Владимиром Путином искористио је посету Београду да пошаље јасну поруку Западу. Промовишући нови распоред снага у Европи и стварање једне нове осовине на линији Москва-Анкара, Ердоган је, после Путина, потврдио подршку и Србији како би одолела притисцима Вашингтона и Брисела.

Руско-турска стратегија, према оцени саговорника Српског телеграфа, подразумева четири сегмента: политички, економски, енергетски и војни, а да смо на прагу нове ере српско-турских односа, најавио је и сам Ердоган одмах по повратку у Турску, где је у директном обраћању нацији хвалио Србију.

– Односи између две земље никада нису били бољи и сигуран сам да ће то некоме засметати. Европа Србију види као задња врата и не свиђа им се моја посета, али не може тако. То што је дошао председник Србије са министрима да нас дочека избрисало је све лоше успомене између нас – поручио је Ердоган, док је током целог његовог говора на екрану писало Турска-Србија.

Аналитичар Бранко Радун оцењује да је ово велики искорак јер су Турска и Ердоган до пре неколико година водили антисрпску политику.

– Ердоган је први био за проглашење независности Kосова и давао је отворену подршку Бошњацима. Тај став је сада битно другачији и та промена значи да је Србија за Турску изузетно важна – закључује Радун.

Република

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Oterajte ,zajedno sa Turcima,siptare u Bec ili London,tamo gde su ih i napravili i da Turci i Srbi podele Kosovo i Bosnu, pola-pola.

    • Treba poštovati Turke i respektovati kao silu ali ne treba se graničiti sa njima jer oni su ipak dakleko i tamo neka ostanu! Kosovo ne može da se deli ni sa Albanijom jer je ono srbsko! Treba tražiti načana da se vrati Srbiji ali bez šiptara!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here