Рама: Србија и даље недостаје на НАТО мапи

Поделите:

Албански премијер Еди Рама изјавио је вечерас, у поздравном говору на конференцији Војног комитета НАТО који окупља највише војне команданте земаља чланица Алијансе, да „Босна и Херцеговина, Србија, Македонија и Kосово и даље недостају на НАТО мапи“, преноси АТА.

Албанска агенција наводи да је Рама „поновио подршку Албаније политици отворених врата (НАТО) за све земље Западног Балкана“.

„Ово подручје, које тек треба да буде укључено у европску безбедносну архитектуру, чини територију на којој играчи треће стране виде рањивост и прилике за упад“, рекао је Рама.

АТА наводи да је он „поздравио чињеницу да је Албанија први пут домаћин највишег војног органа НАТО, подвлачећи да је Албанија у потпуности посвећена испуњавању свих обавеза које потичу из чланства у НАТО“.

Председавајући Војног комитета НАТО генерал Петр Павел у име Алијансе је „изразио захвалност снажној посвећености Албаније и доприносу те земље заједничкој безбедности и операцијама и мисијама под вођством НАТО у Авганистану и на Kосову“.

АТА наводи да је Павел „такође похвалио улогу Албаније у промовисању сарадње и стабилности на Западном Балкану, као и у борби против Исламске државе“.

 

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here