Реакције Хрвата: Ови да су послали трубаче…

Поделите:

Успеси наших кошаркаша са пажњом се прате и у Хрватској. Нарочито после дебакла тамошње репрезентације, док „орлови“ газе ка европској медаљи.

Хрвати су испали у осмини финала, Русија их је тада декласирала са 101:78 и послала кући, а управо ће Руси бити полуфинални ривал наше селекције, која је са 83:67 савладала Италију у четвртфиналу.

Управо је вест о тријумфу Ђорђевићевих „орлова“ у најважнијем нокаут мечу одјекнула и у хрватској јавности. Међу бројним коментарима на тамошњим интернет порталима, један је крајње симпатичан:

„Ови да су послали драгачевске трубаче, ушли би међу најбоље екипе. Честитке!

И сами медији изражавају поштовање према ономе што је наша национална селекција урадила на овогодишњем Евробаскету.

„Треба подсетити да је Србија уочи турнира остала без седам, осам стандардних репрезентативаца и без готово комплетне прве петорке. Редом су отказивали Јокић, Марковић, Калинић, Симоновић, Радуљица, Теодосић, Бјелица, а од стартне поставе на располагање селектору Ђорђевићу ставио се само феноменални Богдан Богдановић, дечко који је на овом првенству израстао у лидера репрезентације.

Ђорђевић је играо са оним што има, није се бунио, није очајавао нити је тражио алибије за евентуални неуспех, а играче са којима је дошао на турнир уверио је да су најбољи у Европи. И заиста, ови су тако и играли и заслужено, да заслуженије не може бити, изборили су још једно велико полуфинале на великим надметањима.“

 

 

Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here