РТС РЕКАО ЗВЕЗДА! Откривамо каква је расподела преноса мечева вечитих у Лиги Европе!

Поделите:

Јавни сервис ће имати првенство да бира да ли ће преносити Звезду или Партизан, а пренос клуба који не буде одабран радиће Арена спорт

Много полемике створило се међу навијачима Звезде и Партизана како се ближе мечеви вечитих у Лиги Европе када су у питању преноси утакмица. Право на ТВ пренос утакмица Лиге Европе имају РТС и Арена Спорт, а Телеграф открива каква ће бити расподела мечева који ће се преносити.

У првом колу Звезда на Маракани игра против БАТЕ Борисова, док Партизан гостује Јанг Бојсу у Швајцарској. РТС има пакет у коме може да преноси једну утакмицу Лиге Европе, па неће бити у могућности да преноси и Звезду и Партизан, а у истом том пакету је и једна утакмица Лиге шампиона, која се игра у среду.

Јавни сервис има и право да одлучи коју ће утакмицу да изабере и да ли ће преносити Звезду или Партизан. За прво РТС је рекао “Звезда“, јер је одлучено да Јавни сервис ради пренос меча Црвене звезде и БАТЕ Борисова, који је на програму у четвртак, 14. септембра од 21.05 на Маракани.

Самим тим, пренос Партизанове утакмице у Швајцарској против Јанг Бојса радиће Арена спорт, а меч из Берна је на програму од 19 часова.

У суштини, теоретски је могуће да РТС одлучи да преноси све Звездине утакмице, а да Арена преноси Партизан. Али, све ће зависити од атрактивности меча, па нема сумње да ће преноси Звезде и Арсенала бити приоритетнији избор за РТС у односу на дуеле Партизана и Скендербега.

Такође, када такмичење по групама дође у завршницу, РТС ће се сигурно водити и тиме који тим има веће шансе за пролаз даље, па ће и меч тог тима имати приоритет.

За сада је познато само ко преноси прво коло, а видећемо каква ће одлука РТС-а бити за друго, када и Звезда и Партизан имају атрактивне мечеве. Црвено-бели гостују Келну, док Партизан дочекује Динамо, али пред празним трибинама, па ће и потражња за ТВ преносом сигурно бити већа.

МЕЧЕВИ ЗВЕЗДЕ У ЛИГИ ЕВРОПЕ:

14. СЕПТЕМБАР – 21.05 Црвена звезда – БАТЕ Борисов, Арсенал – Келн

28. СЕПТЕМБАР -19.00 Келн – Црвена звезда, БАТЕ – Арсенал

19. ОКТОБАР – 19.00 Црвена звезда – Арсенал, БАТЕ – Келн

2. НОВЕМБАР – 21.05 Арсенал – Црвена звезда, Келн – БАТЕ

23. НОВЕМБАР – 19.00 БАТЕ Борисов – Црвена звезда, Келн – Арсенал

7. ДЕЦЕМБАР – 21.05 Црвена звезда – Келн, Арсенал – БАТЕ

МЕЧЕВИ ПАРТИЗАНА У ЛИГИ ЕВРОПЕ:

14. СЕПТЕМБАР – Јанг Бојс – Партизан

28. СЕПТЕМБАР -Партизан – Динамо Кијев (пред празним трибинама у Хумској)

19. ОКТОБАР – Скендербег – Партизан

2. НОВЕМБАР – Партизан – Скендербег

23. НОВЕМБАР -Партизан – Јанг Бојс

7. ДЕЦЕМБАР -Динамо Кијев – Партизан

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here