Шабић слагао да му је полиција била на вратима!

Поделите:

Министарство унутрашњих послова децидно саопштава да на вратима повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића није била полиција нити један други припадник Министарства унутрашњих послова.

– Истичемо да нам није јасно због чега Родољуб Шабић има потребу да изнова и изнова износи ову неистину, када је Kомунална полиција, која је орган локалне самоуправе, а не МУП-а, потврдила да су имали интервенцију на Шабићевој адреси по пријави грађана – саопштено је из МУП-а Србије.

МУП позива Шабића да призна грађанима да је изнео неистине и да се извини због тога.

– Министарство унутрашњих послова напомиње да хиљаду пута поновљена неистина неће постати истина, ма ко да је изрекне, те позивамо Родољуба Шабића да се извини јавности Србије, због више пута изречених неистина и неприхватљиве неодговорности у понашању државног чиновника, који је био дужан и свакако имао механизме да провери информације које износи, пре него што их јавно искаже. Посебно забрињава да неистине о томе да су му припадници Министарства унутрашњих послова били на вратима износи и након званичног демантија министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића и потврде Kомуналне полиције да су они били ти који су по пријави грађана били на његовим вратима.

МУП не сумња даа су Шабићеве лажи политички мотивисане.

– То нажалост показује да се овде не ради о жељи да се дође до истине, већ да се институција полиције злоупотреби у дневнополитичке сврхе. Министарство унутрашњих послова истиче да пружа подршку свим својим припадницима и да неће дозволити да се о њиховом раду износе неистине и паушалне оцене – пише у саопштењу.

 

 

Aло

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here