Шапић о’ладио Ђиласа!

Поделите:

Председник општине Нови Београд и будући кандидат за градоначелника Београда је благо речено искулирао свог некадашњег шефа, бившег првог човека престонице и некадашњег председника демократа Драгана Ђиласа, који му је нудио заједнички наступ на предстојећим изборима у Београду, сазнаје „Ало!“.

Ђилас је свог некадашњег блиског сарадника Шапића, према сведочењу нашег извора, сатима убеђивао да би њих двојица били „победнички тим“ и да би само заједничким снагама успели да сруше Александра Вучића у Београду, али Шапић није хтео ни да размисли о тој идеји, већ га је само подсетио да је одлуку о самосталном изласку на београдске изборе донео пре више месеци.

– Ђилас, који је одлучан у намери да победи на београдским изборима, био је убеђен да ће Шапић пасти на његове слатке речи и обећања и да ће пристати на коалицију с њим, без обзира на то што је био решен да на изборе иде сам. Зато је и био врло непријатно изненађен реакцијом свог бившег сарадника, са којим је остао и добар пријатељ. Ђилас је свестан је подршке Новобеограђана Шапићу, али и тога да он сам не може да постигне добар резултат и зато је био веома разочаран након разговора са дојучерашњим сарадником – прича наш извор близак Ђиласу.

Сам Шапић јуче је за „Ало!“ потврдио да на београдске изборе дефинитивно иде сам, али је одбио да нам се похвали тиме да га је Ђилас врбовао.

– Нико мене није звао. Ја сам одлуку о томе да самостално изађем на изборе донео још пре неколико месеци, када сам одлучио да се кандидујем. Тако ће и остати. Остаћу при том свом ставу до краја – рекао нам је Шапић.

С друге стране, политички аналитичар Бранко Радун каже да га не изненађује то што је Ђилас молио Шапића да заједно иду на изборе.

– Зато што Ђилас већ дуго није у политици и нема ни странку. Њему требају и помоћ и подршка да би се вратио у политику и прешао цензус, а Шапић се осећа довољно јаким и неће да ризикује. Нико не зна колико је Ђилас јак јер одавно није био на изборима, тешко га је измерити – каже он. Аналитичар наводи да је сасвим јасно због чега је Шапић одбио сарадњу са Ђиласом…

– Шапић је свестан и негативног имиџа који има Ђилас из времена кад је био градоначелник. Шапић за себе мисли да је чиста прича, да би га Ђилас на неки начин испрљао. Шапић све време хоће да побегне од приче о ДС-у, а кад би њих двијица ишла заједно, то би било значило да „стари ДС поново јаше”. Шапић дефинитивно хоће да крене у неку нову причу и зато га је откачио – коментарише Радун.

Пијем кафу с Драганом

Иначе, Шапић је у интервјуу за „Ало!“ открио да је у контакту са Ђиласом.

– Не виђамо се толико често, али смо остали пријатељи. Сваких неколико месеци се видимо, попијемо кафу – рекао је он.

 

 

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here