Саша Јанковић хтео да прода странку Ђиласу?!

Поделите:

Саша Јанковић, лидер Покрета слободних грађана, према писању листа АЛО, је понудио Драгану Ђиласу, некадашњем градоначелнику Београда и бившем шефу Демократске странке, свој ПСГ и лидерско место у њему у замену за поприличну своту.

Према нашим сазнањима, Саша Јанковић је био спреман да се одрекне своје фотеље у странци и да је буквално прода Ђиласу, али је у међувремену његова странка доживела бродолом и од тог посла се одустало.

– Јанковић је приликом понуде Ђиласу свој ПСГ малтене назвао фирмом и питао Ђиласа отворено: „Да ли хоћеш да ти продам фирму?“ Саша је рекао и да је спреман да се лагано повуче из Покрета и из политике, чак и да оде из земље уколико би добио довољно новца. Он је Ђиласу објашњавао да ПСГ има колико-толико изграђену инфраструктуру и да би га најпре у причу увео као партнера, а онда му касније све потпуно препустио. Убеђивао је Ђиласа да је то једини начин да се потпуно спреми за београдске изборе. Говорио је и да је сигуран да ће доста људи остати у ПСГ-у након што се „заротирају” јер ће их он лично пре одласка уверити да је Ђилас најбоље решење – каже наш извор.

Наш саговорник додаје да је Драган Ђилас истог момента без размишљања одбио такву понуду.

– Ђиласу као озбиљном политичару је то било заиста неозбиљно, чак и смешно, иако тада Покрет није био у расулу у каквом је сада. Јанковић је тада схватио да од тога нема ништа и одустао је од идеје, није је опет износио Ђиласу – каже наш извор.

Аида Ћоровић, бивша чланица Председништва ПСГ-а, која је и даље чланица Покрета, за „Ало!“ каже да није немогуће да је Јанковић имао такве планове.

– Верујте ми да о томе не знам ништа, па зато и не могу да искључим такву могућност. Ја сам због мајчине болести врло ретко била у Покрету. Заиста сам на самом почетку видела да се догађају неке ствари са којима се просто нисам слагала, али то је било нормално, почетак је за сваку организацију тежак, а после нисам имала увид и немам сазнања да се дешавало тако нешто – каже она.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић истиче да му је тешко да поверује да је Јанковић у стању да толико банализује политику.

– Ако је тако, онда ми делује просто невероватно да је неко спреман да спусти политику на тај ниво, да до те мере све банализује, да се чак партије продају. Надам се да то није тачно, али ако је тачно, то само значи да је Јанковић стварно достигао дно – наводи Анђелковић.

И даље уз Драгана

Лидер ПСГ-а се после свега одлучио за други вид сарадње са Ђиласом и сада га хвали где год стигне.

– Са Ђиласом не преговарамо јер нисмо на супротним странама, већ разговарамо. Чини ми се да смо пођеднако задовољни досадашњим степеном и развојем разумевања. Мислим да је од свих који су до сада најавили своју кандидатуру или су поменути као могућност убедљиво најбољи кандидат. А ПСГ је најбољи гарант да се грешке из претходног периода неће понављати – рекао је недавно Јанковић за „Недељник“.

АЛО

Поделите:

1 COMMENT

  1. Taj (kako se zove?) Saša Janković, vidljivo je „iz aviona“ da u politici je sličan Tomi majmunu Nikoliću! To znači kalkulant i oportunista, drugim rečima – običan lopov! Može se reći da je eto – uspeo u životu, postao je „neko i nešto“ (kao i Toma majmun Nikolić) umesto da bude u zatvoru (kao što bi trebalo da bude i Toma majmun Nikolić) on, (Saša Janković) bi da bude „predsednik Srbije“ (baš kao što je i Toma majmun Nikolić bio), ali to je Srbija, a u Srbiji se demokratija tako shvata, da razni majmuni i lopovi, hohštapleri i bitange slobodno rade što god hoće pa i da budu „predsednici države“ jer „to je demokratija“ (sloboda na srbski način)!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here