Сазнајемо: Још један НЕЗАДОВОЉНИ члан изашао из Јанковићевог покрета

Поделите:

Бивши судија Врховног суда Зоран Ивошевић напустио је Покрет слободних грађана

Незадовољан последњим потезима које је руководство ПСГ повлачило, Ивошевић је одлучио да прекине сарадњу са Сашом Јанковићем.

– Ивошевић је Јанковићу упутио једно прилично опширно писмо у којем наводи разлоге за своје незадовољство и саопштава Јанковићу да не жели више да буде члан Покрета – каже извор „Блица“ близак Покрету слободних грађана.

Ивошевић је, како незванично сазнајемо, између осталог замерио Јанковићу што се недовољно бави „великим питањима“.

– Отприлике је рекао да не можеш да будеш државник а да се не бавиш државом. Навео је да су Устав и Kосово важне теме и да од њих не треба бежати – наводи саговорник „Блица“.

Након што је пре извесног времена Јанковић објавио да прекида сарадњу са Демократском странком, Ивошевић, који је члан политичког савета ДС, рекао је „да такву одлуку доживљава као лични став Јанковића“.

Осим тога, бивши судија је рекао да не мисли да је промена Устава, што је наводно био окидач за прекид сарадње, добар разлог.

– Ако се слажемо да нам је пут ка ЕУ, онда Устав морамо одмах да мењамо. Доживљавам то саопштење ПСГ као лични став Јанковића, а не као став оснивача покрета или потписника Апела 100 – рекао је Ивошевић, иначе потписник споменутог Апела.

Иако је тада рекао да неће напустити ПСГ, Ивошевић се очигледно предомислио.

Бивши судија Врховног суда Зоран Ивошевић каже за „Блиц“ да ће и даље наставити да подржава Покрет слободних грађана.

– Изненађује ме да сте чули да сам напустио покрет, јер ја сам то урадио на дискретан начин. Мени је Саша јако драг, али на последњој седници оснивача током разговара о неким стварима, током мог обраћања, други учесници су почели да негодују. Ако смо слободни грађани, онда то не треба да се ради, већ треба свако да се саслуша – каже судија.
Ивошевић објашњава да је своје незадовољство поступцима појединих чланова покрета изразио у приватном писму Саши Јанковићу.

– Није ми се допало њихово реаговање и њихово нестрпљење да саслушају, а ја сам онда у приватном писму Саши написао да ми се чини да ћемо и они и ја бити слободнији да наставимо да радимо онако како смо радили. Ја ћу бити слободан грађанин и даље, и гласаћу за њих, али нема потребе да се нервирам. То је писмо које је почело са „Драги Саша“, а завршено је реченицом „Са жаљењем“. Ја ћу бити и даље уз њих, али нећу да учествујем у скуповима који се одржавају једно месечно – појашањава Ивошевић.

Он наглашава да његово писмо Јанковићу није револт ни против њега, ни против оног за шта се његов покрет залаже, већ против младих људи који немају стрпљења да саслушају.

– Ја нисам од тога хтео да правим неки политички проблем. Уз њих сам, али зашто бих се нервирао? То је мој лични став, а не политичко неслагање са идејама покрета – закључује он.

Ивошевић је само један у низу сарадника Саше Јанковића који је одлучио да прекине сарадњу са бившим заштитником грађана и председничким кандидатом.

Јанковић је окончао сарадњу са Зораном Живковићем и Мариником Тепић, која је због подршке њему на председничким изборима напустила Лигу социјалдемократа Војводине. Јанковића је напустио и академик Душан Теодоровић, који је, говорећи о томе, рекао да му се чинило да је полако бледела идеја „један од нас“ и све више се претварала у идеју „један“.

Могућа сарадња пукла је и са Доста је било, због тога што је Јанковић саопштио да ће се кандидовати, пре него што је о томе разговарао са Сашом Радуловићем. Ненаду Чанку Јанковић је у СМС-у рекао да отказује раније заказан састанак о могућој сарадњи уочи избора за председника Србије. Kулминирало је прекидом са ДС-ом, а јавност нестрпљиво ишчекује хоће ли се бивши заштитник захвалити и Вуку Јеремићу, који је показао спремност да га подрźи на београдским изборима.

Ђуричко и Баљак чланови Председништва

Редитељ Јанко Баљак и глумац Никола Ђуричко прошле недеље именовани су за чланове Председништва ПСГ. У изјави за наш лист, Баљак је тада рекао да „избор у Председништво ПСГ представља изузетну част и обавезу“.

– Само површни поглед на листу оснивача покрета за мене значи огромну одговорност – рекао је Баљак.

 

 

Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here