Селаковић: Амфилохије се бави враџбинама

Поделите:

Председник Србије Александар Вучић неће водити политику својих претходника додворавања Амфилохију, која је довела до све мањег броја Срба на КиМ, већ ће наставити политику која води повећању броја Срба у јужној српској покрајини, рекао је данас генерални секретар председника Србије Никола Селаковић.

Он је казао да изјаву митрополита Амфилохија, који је изразио бојазан да политика председника Србије води издаји Србије и Косова и сматра да председник унутрашњим дијалогом жели да смањи своју одговорност, може да анализира сатима и да је реч о човеку који је живом Вучићу два пута држао опело.

„Шта друго можете да очекујете. Он није Вучића осудио због нечега што је урадио, он о председнику није говорио да је ’учинио то и то и то представља издају‘. Он се бавио враџбинама, говорио је о неким неизвесним стварима, о нечему што није дух православља“, нагласио је Селаковић гостујући на РТС-у.

Вучић се, како каже, није додворавао ни београдској чаршији, ни онима који су Београд увалили у дугове, па није хтео ни Амфилохију Радовићу.

„Када погледате историјат од Милошевића, Мила Ђукановића и Амфилохијеве политике затезања, а затим попуштање и све мање Срба на КиМ и у Црној Гори. Са друге стране, Вучићеву политику води повећања броја Срба на КиМ“, нагласио је он.

Селаковић је уверен да председник Србије неће наставити политику својих претходника „додворавањем Амфилохију, Григорију и њима сличним“.

„Уверен сам да ће наставити политику која помаже Грачаницу и Дечане и Бањску… и која је дала највећи допринос изградњи Храма Светог Саве“, каже Селаковић.

Он је навео да ће унутрашњи дијалог о КиМ бити настављен и током јануара и да за четири године, колико Вучић води преговоре са Приштином, није било етнички мотивисаног убиства ниједног Србина, те да је то политика успеха.

„За разлику од претходне политике, која је довела до тога да Срба буде све мање и да напуштају КиМ. У последњих три, четири година имамо више Срба, то сведочи да је и десет и сто година дијалога боље од једног дана сукоба“, закључио је Селаковић.

 

 

Спутник

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Па што се сам председник не обрати грађанима СРБИЈЕ него ови његови дупелизци причају и оптужују јер су недодирљиви пред законом. Због политике коју води ова издајничка власт нас СРБА ЈЕ СВЕ МАЊЕ и све мање је домаћих предузећа а сва државна предузећа су сјебали баш ови из СНС-a a o томе ћуте баш ко што ћут и арбанасима или шиптарима ко што ћуте и потурчењацима па им дозвољавају уступке купујући сопственој власти време без обзира на чињеницу што су такви уступци СУПРОТБИ УСТАВУ СРБИЈЕ И ПРЕДСТАВЉАЈУ КРИВИЧНО ДЕЛО.О ТОМЕ НЕСМЕ НИКО ДА ПРИЧА ЈЕР ТИМЕ СЕ ДОКАЗУЈЕ ПРАВО ПОСТОЈАЊЕ СНС ВЛАСТИ КОЈА УНИШТАВА СРБЕ И СРБИЈУ СВОЈОМ ДЕЛАТНОШЋУ.

  2. Господине Балабан,
    Не објављујете моје осврте. Не видим ниједан разлог: Објављујете осврте анонимуса, а ја се потпишем пуним именом и презименом. Да ли хоћете да наставимо сардању или не. Кажите, нећемо да објављујемо твоје осврте. Ја се нећу наљутити на Вас, ја ћу се наљутити на самога сбе, а Ви размислите зашто. Поклонио сам вам – Видовдану – више од 10 година, хиљдае непроспаваних ноћи, писао сам даноноћно, да ме случајно нисте плаћали, све сам вам дао, поклнио најмање стотину текстова, хиљаде осврта.Зашто штитите Селаковићева трабуњања.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here