Селектор ватерполиста Хрватске: Не могу да не волим некога јер је из Србије

Поделите:

Селектор ватерполиста Хрватске који су недавно постали прваци света Ивица Туцак, послао је јасну поруку како би требало да изгледа однос са Србима.

Туцак је рекао за селектора Србије Дејана Савића да је „савршен господин“ без обзира на ратне сукобе из 90-их који су ових дана опет у центру пажње због годишњице „Олује“.

Њих двојица су одушевила регион искреним загрљајем након што је Хрватска победила Србију у полуфиналу Светског првенства у Будимпешти.

„Волим Хрватску изнад свега, рекао сам то милион пута. То је моја домовина, обожавам је, то је врх, али ја не могу некога не волети само зато што је из Србије или не знам одакле. Без обзира на то што се у прошлости догодило, конкретно у случају српског селектора Дејана Савића, поносан сам што смо пријатељи. Сматрам да је реч о савршеном господину, живи исти начин живота као и ја, велики смо пријатељи. Зашто се не бисмо слагали, ја волим њега који воли своју Србију исто онако као што ја волим своју Хрватску. У блиској прошлости догодило се то што се догодило, знам да су у време рата многи доживели трагедије и изгубили драге људе. Уважавам све то и прихватам, али заиста мислим како је дошло време да почнемо да живимо нормално. Национализам, што је то?! Ако то значи волети своје, онда сам националиста, али гледати било кога другог другачијим очима зато што је Србин, Африканац… то је тотална глупост. Може се онда мрзити неко зато што је у хороскопу Јарац. Човек је човек, без обзира на то одакле је. У Шибенику живе многи које ја не волим и који не воле мене, па ми то што су они Хрвати ништа не значи“, рекао је Туцак за „Јутарњи лист“.

 

 

Јутарњи

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here