Шешељ, Дачић и Палма заједно у борби за Београд?

Поделите:

Шешељ: Прво чекамо резултате избора у Мионици, и то је експеримент, да видимо шта народ мисли о нашем удруживању са социјалистима

Састављен за изборе у Мионици, савез радикала, социјалиста и ЈС Драгана Марковића Палме могао би да постане модел будуће сарадње, а први следећи тест могло би да буде гласање у Београду. Из ових странака не искључују могућност заједничког наступа на неким наредним изборима ако постигну добар успех у Мионици, што ће се знати већ у недељу увече.

Лидер радикала Војислав Шешељ каже нам да је он спреман за широку патриотску коалицију и за републичке изборе са СПС и ЈС, али под условом да они схвате да нема ништа од Европске уније и да Србија треба да се окрене Русији:

— Прво чекамо резултате избора у Мионици, и то је експеримент, да видимо шта народ мисли о нашем удруживању са социјалистима, јер раније никада нисмо ишли у коалицијама на изборе. Ако буде позитивна реакција, разговараћемо даље. Засада планирамо да причамо о савезу за београдске изборе. Може се видети да су односи међу нама иначе срдачни.

Аналитичар Бојан Клачар, из ЦеСИД-а, сматра да није баш реална коалиција СПС и СРС и ЈС за парламентарне изборе, јер би то за социјалисте значило да газе све што су мукотрпно постигли протеклих десет година на изградњи проевропске политике.

— Реалније је да таква коалиција буде у Београду, јер је то, ипак, локални ниво. У престоници СПС не стоји тако добро, а и СНС је лошији. Удружени радикали и социјалисти би могли да усисају гласове ДСС, Двери, па чак и Вука Јеремића и тако профитирају и да са напредњацима формирају власт.

ПОЛАРИЗАЦИЈА
На питање зашто је СРС први пут одлучио да прави предизборну коалицију, Шешељ одговара да их на то усмерава прегруписавање на политичкој сцени:

— Ствара се поларизација, на једној страни су ове партије западних обавештајаца, а на другој СНС прави свој политички блок. Због тога прети опасност да нас самељу, па и ми морамо да се удружимо, групишемо и тако ојачамо.

Извор Вечерње новости

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here