Šešelj na TV Pink: Stranci stoje iza ubistva Olivera Ivanovića!

Podelite:

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gostujući u Jutarnjem programu TV Pink izjavio je da je ubeđen da su stranci ozbiljno umešani u jučerašnje ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici…

– Nije to teroristički čin nego atentat, jer je to ubistvo poznatog čoveka, političara. Kad strada neko nepoznat onda je terorizam. Ovo nije upereno samo na Olivera Ivanovića, razlozi su mnogo ozbiljniji. Amerikanci pre dva meseca kreću sa novom inicijativom za Baklan. Njen reprezent je bio Brajan Hojt Ji, koji nam je rekao šta Amerika hoće i zbog čega smo se svi zabrinuli. Pre dva tri dana Amerikanci upozoravaju da će doći do terorističkih napada na severu Kosova. To može značiti i sprovođenje terora, a teror čini vlast na lokalnim stanovništvom. Ako je to teror, onda su albanske vlasti u pitanju – rekao je Šešelj.

Šta su ciljevi, a šta motivi upitao je lider SRS.

– Bez ciljeva i motiva ne možemo razrešiti nijedno ubistvo. Oliver Ivanović je bio istaknuti političar, predsednik jedne minijaturne stranke koja na izborima nije postizala ništa, ali desilo se nešto zaprepašćujuće, da su njega pre nekoliko godina uhapsili i optužili za ratni zločin i vodili postupak koji još nije pravosnažno završen. A svi mi Srbi i Albanci i stranci smo ubeđeni da on nije umešan u ratne zločine. Zato je pitanje šta su hteli da postignu njegovim hapšenjem i maltretiranjem i mučeništvom – istako je lider SRS.

– Prvo mi je palo na pamet da od njega prave mučenika da bi postao politički lider. Međutim, on nije postao lider, ali je postao žrtva koja je osvojila simpatije svih Srba. I šta su sad postigli – veliko uznemirenje celog srpskog naroda, strah i uznemirenje Srba na KiM, jer ako su njega ubili koji je prozapadni političar, šta li će tek da rade onim koji su za Istok – poručio je Šešelj i dodao:

– Šta se dalje dešava, Rada Trajković optužuje Beograd da stoji iza ubistva, a zatim i pojedini opozicioni političari, doduše indirektno, optužuju Vučića da je ubica. Dakle više faktora govori u prilog tome da su u ubistvo Olivera Ivanovića umešani strani prsti. Ne mogu da zamislim da se takvo ubistvo desilo na severu Kosova, a da američke službe nisu znale. Ovo je profesionalno ubistvo, bila je potrebna logistika. Ubica je otišao jednim autom, taj auto je spaljen, a sačekao ga je drugi automobil i pobegao je prema unutrašnjosti Kosova, a ne prema Srbiji.

Šešelj smatra da je ubistvo Olivera Ivanovića sam inicijalna kapisla i da se spremaju mnogo gore stvari.

– Ne znam u ovom momentu šta konkretno, ali me zebnja hvata od same pomisli na to. Recimo, pod izgovorom da je to potrebno zbog istrage ubistva, može se desiti da na sever Kosova uđu jake snage specijalaca kosovske policije, pa i vojne trupe, a to znači samo jedno – okupaciju severnog dela Kosova i stvar je završena – upozorio je Šešelj.

Prema njegovim rečima, mora se zaustaviti hajka na vlast u Srbiji.

– Ja bih prvi voleo da skinem naprednjake s vlasti i u Beogradu i u Srbiji, i da mi radikali dođemo umesto njih, ali ne mogu to da radim lažnim optužbama i to kad su i država i narod objektivno u opasnosti…

On je dodao da je moguće i da je neka albanska organizacija, više ili manje bliska režimu u Prištini, ubila Ivanovića u sklopu opštih nastojanja da se ukune Specijalni sud za OVK u Prištini.

– Moguće je da Albanci stavljaju do znanja Zapadu: “Ubili smo prozapadnog političara, nastavićemo da ubijamo jednog po jednog Srbina dok ne ukinete Specijalni sud za OVK“ – naglasio je Šeselj.

Upitan da li postoji mogućnost da se uključi FBI, kako je Ramuš Haradinaj najavio, on je rekao da to nije nemoguće, ali da bi bilo bolje se napravi međunarodna komisija u kojoj će biti i „prijateljske zemlje“.

– Pitanje je šta bi bio cilj FBI – da otkrije ili da dodatno zataška i usmeri istragu u pogrešnom pavcu – pita se lider radikala.

Govoreći o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM koja je najavljena za vikend, on je rekao da predsednik tamo nije siguran, da će ga Srbi svojim telima braniti u srpskim sredinama, ali da nije siguran kada bude išao u unutrašnjost Kosmeta.

Kako će proći poseta, kako kaže, isključivo zavisi od toga šta žele međunarodne službe.

Informer

Podelite:

5 Komentari

 1. KAkav odvratni gad. ivanovic je ubijen od srpske komunisticke i udbaske ruke. Seselj je trenirani obavesatajac i spin majstor. E jadni stpski narode treba uzeti toljage p se osloboditi udbaskog sistema. Ovo su rusko staljinisticka ubistva i ja verujem Seselj mozda i licno zna ko je ovo uradio.

  • Hm,hmm..nesto druze Petre Maljenkovski,nije u redu,naime,video nadzor,na aerodromi Nikola Tesla je,zabelazio,kako te je,supruga,dovukla za uho, na aerodrom,i ubacila u avion,kao neporavljiivu,americku komunjaru.

 2. Kako informacije pristižu sve je jasnije da je neko želeo da pošalje poruku kako albanskoj tako i srpskoj ekipi koja ih vodi. Pošto su srpski životi jeftini jer Srbi nisu skloni ni osveti ni dužem pamćenju a albanci odmah potežu krvnu osvetu odabran je viđeniji Srbin koji nije u dobrim odnosima ni sa jednom stranom koja vodi Srbiju odnosno Kosovo*.
  Poruka je poslata i verovatno je pažljivo pročitana i shvaćena i kod jedne i druge strane kojima je upućena.
  Na veliku žalost onoga ko je tu poruku poslao zna se i čija je poruka i ko ju je realizovao. Takođe ima i drugih koji su zainteresovani za situaciju na KiM i koji poruku ne primaju blagonaklono a imaju resurse da uzvrate.
  Drugim rečima pred nama su burni dani.
  Nije Voker slučajno tih dana boravio na Kosovo*.
  Tako da savetujem da se sa kvalifikacijama ko je to uradio malo sačeka.

 3. Šešelj: „Stranci stoje iza ubistva Olivera Ivanovića!“
  “Stranci“ – “saveznici“!
  Da li i posle ovog ubistva ostaje AV mantra: “EVROPA NEMA ALTERNATIVU!“ ???

  Dragan Slavnić

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here