Шешељ: Зукорлићу, Србине!

Поделите:

На питање шта бисмо сазнали када би шеф радикала Војислав Шешељ дао узорак за ДНK лидер БДЗ-а и народни посланик Муамер Зукорлић у једном интервјуу је дао занимљив одговор:

– Његову сродност са бошњачко-црногорским саставом – рекао је Зукорлић, па појаснио:

– Тај потез са којег он долази је та санџаклијско-црногорска сродност. Али бисмо морали то прецизније да одредимо, ми овде имамо и Гота и Скандинаваца и других крсташа који су прошли Балканом, а многи су и остали. И Срби имају три линије које су најбројније, као словенски народ не припадају класичним Словенима. Сродност са Русима је другоразредна, Срби су староевропљани, словенизирани староевропљани. Објавио сам књигу, али у другом издању етногенеза ће бити значајно обогаћена.

Kоментаришући те његове речи, лидер радикала Војислав Шешељ за „Ало!“ је навео да је Зукорлићева констатација тачна, али додао и да би ДНK његовог скупштинског колеге без сумње показао да је Србин.

– То је есенција српског национа на Балкану, Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина. Србија се после ширила на територије које је претходно окупирала Бугарска, а Бугарска је некада држала и Срем. ДНK нам се разликује од руског зато што су наши преци када су дошли на Балкан затекли остатке старог романског становништва, које је успело да се склони пред Аварима у високе планине, то су ти Власи. Њих су наши преци асимиловали и ми зато имамо висок проценат влашких гена. А што се тиче православаца, муслимана и католика, сви ми смо Срби, нема ту никакве сумње. Можда је код мене словенски елемент због плавих очију и плаве косе израженији него код просечних. И када би он дао узорак, Зукорлићев ДНK би показао да је српски. Не разликује се сигурно битно од просечног српског ДНK – објаснио нам је Шешељ

 

 

Ало

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here