Северна Кореја: Америчка војна опција би довела до трагедије

Поделите:

СЕУЛ – Северна Кореја је упозорила да би било каква војна операција САД против њих изазвала „најтрагичнији” крај за САД, заветовавши се да неће седети докони док председник САД Доналд Трамп прети уништењем режима Северне Кореје.

„Северна Кореја ће озбиљно размотрити најјачи одговор до сада и о великом прогласу нашег руководства у вези САД, не треба занемарити маторог лудака”, наводи се у саопштењу Азијско-пацифичког мировног комитета Северне Кореје, органа Радничке партије Кореје (Северне).

У саопштењу се наводи да уколико САД потцене моћ и вољу Северне Кореје и наставе са „безобзирним” војним решењем, доћи ће до најтрагичнијег краја америчког „царства”.

Комитет је, такође, саопштио да је Трампова претња, изречена на Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку, да ће „тотално уништити” севернокорејски режим „проглашење рата”, преноси јужнокорејска агенција Јонхап.

„Не можемо да не урадимо ништа поводом тога”, наводи се у саопштењу и додаје молба Уједињеним нацијама да не дозволе такве коментаре на подијуму. (Танјуг)

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here