Синђелић: Требало да Мила убију тихо

Поделите:

Фото Јутјуб Саша Синђелић у суду у Подгорици

Сведочењем главног сведока сарадника у Подгорици настављено суђење у случају „Државни удар“. Еди Шишмаков је наводно имао све детаље о кретању Ђукановића

СВЕДОК сарадник се понаша као коментатор и унижава углед суда и учесника на претресу, казао је у четвртак у судници у Подгорици адвокат Мироје Јовановић, у наставку суђења у случају „Државни удар“, илуструјући понашање Саше Синђелића, који за разлику од исказа у истрази, није пропустио ниједну прилику да за нереализовани крвави сценарио оптужи лидере Демократског фронта.

Одговарајући на питање одбране оптужених да ли је питао Едија (оптужени Едвард Шишмаков или Широков) зашто убачени специјалци нису ликвидирали Мила Ђукановића после неуспелог преврата, Синђелић је казао да је Еди извлачио те људе и групе, али то није значило да је он одустао од убиства Ђукановића.

– Тражио је професионалца који ће то да изврши тихо, накнадно, а не да се изађе на улицу. Нисам био одређен да постављам било каква питања, нити сам био радознао да знам – казао је Синђелић, коме је Еди наводно саопштио да има апсолутно све информације о кретању и обезбеђењу Ђукановића, али му није говорио детаље о томе.

Осим тога, Еди му је, казао је Синђелић, показивао снимке начињене из ваздуха и говорио да би требало да се спречи да Ђукановић оде у америчку амбасаду или полицију.

– Еди није помињао заузимање аеродрома. Казао ми је да ће се под руководством ДФ заузимати државне институције. Прва зграда која би била преузета, због „медијског експонирања“, била је зграда Скупштине – казао је у четвртак Синђелић. – Требало је да прогласе ванредно стање и позову опозицију да се придружи, а помињано је и заузимање станица полиције. Немам страх од лидера Демократског фронта, али постоји опасност да плате некога да ме негде сачека и елиминише, или да то ураде преко људи из служби безбедности из Црне Горе и Србије, за које раде.

Суђење је прекинуто јер је позлило оптуженом Драгану Максићу.

ИЗГУБЉЕНО СЕЋАЊЕ

– Тужилац штити Демократски фронт – узвикнуо је у четвртак Синђелић, који је наводно захтевао да се суочи са лидерима Демократског фронта „не сећајући“ се током испитивања адвоката врло важних детаља и датума, попут оног да ли је 19. октобра 2016. године скоро три сата седео са познаником и активним припадником БИА.

Поделите:

2 Коментари

  1. Nasa „braća“ Rusi toliko mrze Ameriku da bi se protiv nje borili do poslednjeg Srbina. Ako treba i direktno ce da nas ubijaju ko Djindjica, Ivanovica i pokusaji sa Draskovicem i Djukanovicem. Veliku Srbiju su nam dale Amerika i Britanija posle Prvog svetskog rata, a koliko nas Rusija voli pokazala je tokom brutalne okupacije od ’45 pa na ovamo kada nam je silom nametnula komunizam i diktaturu i Srbiju raskomadala na avnojevske republike.

  2. Rusija je nas geopoliticki neprijatelj: sve velike sile Evrope imaju fobiju od Ruskog prodora na Balkan. Zato je vreme naseg najveceg prosperiteta kad smo mi odvojeni od Rusije tj kada je Rusija okupirana ili izolovana: Nemanjicka Srbija tokom Tatarskog jarma u Rusiji i Kraljevina Jugoslavija tokom komunisticke izolacije Sovjetske Rusije. Umesto da cekamo novu propast Rusije da bismo prosperirali, jednostavnije je da joj okrenemo ledja i da se reintegrisemo u anglosaksonsku talasokratiju koja kontrolise nase primorske zemlje.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here