СИНИША КОВАЧЕВИЋ ЗАПРЕТИО ЈЕРЕМИЋУ ЗБОГ ЂИЛАСА Вуче, разбуцаћу ти странку!

Поделите:

Састанак Вука Јеремића и Драгана Ђиласа јуче се завршио без јасне подршке Народне странке Ђиласовој кандидатури.

Један од кључних разлога за то је што се потпредседник Народне странке, писац Синиша Ковачевић, најоштрије противи тој подршци, сазнаје „Ало!” из добро обавештених извора блиских опозиционим круговима.

– Ковачевић буквално прети Јеремићу да ће напустити Народну странку уколико Вук подржи Ђиласа на изборима. С обзиром на то да је чувени писац један од најугледнијих функционера новоформиране партије, Јеремићу није свеједно – наводи наш извор и додаје да се лидер НС-а плаши да ће га задесити судбина Саше Јанковића, чији се покрет распада.

– Вук страхује да ће због евентуалног Ковачевићевог одласка отићи и чланови који су у тој партији зато што поштују Ковачевића. Странка је тек формирана и још је на климавим ногама, те не би могла да поднесе такав потрес – закључује наш добро обавештени извор.

Да су наша сазнања и те како тачна, доказује и историја односа између Ковачевића и Ђиласа у време када је Ђилас био градоначелник, а Ковачевић посланик ДСС-а.

Наиме, њихов сукоб је током 2012. отишао толико далеко, да се драмски писац и тадашњи народни посланик отвореним писмом обратио Ђиласу. Ковачевић је у том писму питао Ђиласа колико је платио четвртину рекламног простора на РТС-у, а за колико је продао.

– Другим речима, бизнисмене, колико сте зарадили? Зашто ту зараду није остварио РТС? Које је то време које сте купили? Да није можда тај фртаљ она најатрактивнија четвртина? Пре и после „Дневника“, у току серија, на полувременима утакмица? Или су то можда послепоноћни термини? Ви сте, бизнисмене, овде требали телевизији баш као пети точак на колима – навео је тада Ковачевић.

– Да сте политичар са изграђеним моралним стандардима, не бисте имали ниједан рекламни секунд, а не неколико милиона. Тако то раде у Европи, према којој и ви и ваша странка тако незадрживо посрћете – поручио је Ковачевић Ђиласу, који је претходно од њега тражио извињење.

– Синиша Ковачевић каже да Ђиласова фирма има све секунде на РТС-у наредних пет година, а нема, него нема ни четвртину, и то само за ову годину. Очекујем да се Синиша Ковачевић, ако је озбиљан човек, извини и каже да је имао погрешне податке. Ако то не уради, значи да је знао и тада да лаже, па му није сметало – рекао је Ђилас за Телевизију Б92.

Ђилас и Јеремић: Потребно је заједништво

У штуром саопштењу издатом после састанка Ђиласа и Јеремића речено је да се разговарало о београдским изборима, али нема наговештаја да је било шта конкретно одлучено.

– Постигнута је сагласност о томе да је потребно формирати заједнички фронт опозиције за смену актуелне погубне власти, као и понудити Београђанима јединствену алтернативу која ће обезбедити просперитет и одрживи развој наше престонице. Народна странка је спремна да пружи пун допринос реализацији ових циљева и у том смислу ће на органима странке донети формалну одлуку о модалитетима стратешке сарадње са Драганом Ђиласом и Покретом слободних грађана – наводи се у саопштењу НС-а. Из саопштења се види да договор са Ђиласом није завршена ствар.

Ало.рс

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here