Скарадна представа на РТС-у! (видео)

Поделите:

У крупном плану било је и додиривање по вагини током извођења представе, за коју неки тврде да је оличење уметности, а неки да је простаклук

Представа Јана Фабра Олимп, којом је почео 51. Битеф, не престаје да скандализује јавност ни 24 часа пошто је емитована на РТС. Бура око сцене у којој један мушкарац другом лиже анус се није још стишала, уследила је нова сцена у којој жене шире ноге и показују вагине.

Predstava Olimp

Осим што су мушкарци демонстрирали лизање ануса, у крупном плану било је и показивање вагина и додиривање током извођења разних сцена на позорници, због чега се дигла поприлична прашина.

– „Олимп“ је специфична ствар, функционише на више нивоа, захтева и неко предзнање. Фестивалска представа. Ако вас вређа, промените канал – написала је на Твитеру Сташа Копривица, позоришни редитељ, драмски писац и сценариста.


На друштвеним мрежама има духовитих, али и оних веома бесних коментара. Изгледа да је многима за све крив РТС који се усудио да директно преноси голишаве сцене.

Наиме, у Сава Центру је у току 24-часовна представа „Олимп: У славу култа трагедије“, у којој прослављени белгијски редитељ Јан Фабр ниже сцене засноване на целокупној античкој митској грађи.

– То је невероватно путовање. Припреме су трајале шест година, сам процес рада на представи 12 месеци. Било је то изузетно ментално и физичко путовање, а и само гостовање са представом по свету је невероватно путовање, јер непрестано учиш и истражујеш, на пример, о вези између трагедије и снова – истиче Фабр.


Битефовској публици добро знан уметник присетио се да су га пре две године, уочи премијере у Берлину, играчи питали шта очекује и да је он тада рекао: „Бићу срећан ако на крају представе остане њих 50“.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here