Скопље: Неће бити додатних реаговања на тврдње Београд

Поделите:

Влада Македоније на данашњој седници неће расправљати о дипломатском инциденту са Србијом и остаје при ставу који је раније саопштила, јавила је македонска агенција „Мета“.

За агенцију Мета речено је у македонској влади да дешавања са Србијом нису на дневном реду данашње седнице, као и да неће бити додатних реакција на тврдње Београда да се у Македонији „воде офанзивне обавештајне активности против Србије“.

Влада Македоније остаје при јуче донесеном ставу и поздравља најаве Београда о „очувању пријатељских односа и враћању стања у уобичајене оквире“, преноси Бета.

У међувремену је министар спољних послова Србије Ивица Дачић најавио да ће sе амбасадорка у Скопље вратити највероватније у септембру, а да ће председник Србије Александар Вучић сутра разговарати телефоном са премијером Македоније Зораном Заевом, као и да ће се он чути са македонским колегом Николом Димитровим.

И премијерка Србије Ана Брнабић ће, каже, имати прилику да се сретне са Заевим на једном међународном скупу ових дана, преноси Танјуг.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here