Скрозза: Тадић да буде задовољан и са два новинара

Поделите:

Председник СДС Борис Тадић отказао је у четвртак конференцију за медије јер су се појавила само два новинара.

Саговорници Данаса сматрају да је овај чин ниподаштавања агенцијских новинара који су дошли на Тадићеву конференцију и њено отказивање, јер му нису довољни, дрскост. Истичу да кривца за малу посећеност Тадић боље да тражи у свом ПР тиму, а не у новинарима, и да се сујетом не комуницира са медијима.

Тамара Скрозза, новинарка Времена

– Борис Тадић је изгледа заборавио колики је тренутно значај његове политике и њега лично. Притом, није једини. Овдашњи политичари, скоро по правилу, себе виде већим, лепшим, паметнијим и важнијим него што јесу. Имајући у виду околности у држави и сопствену одговорност за њих, Тадић може бити презадовољан и са два новинара, макар и без камере. А то што је отказао конференцију још једном показује његове праве „димензије“.

Перица Гуњић, уредник Цензоловке

– Епидемија самозаљубљеног безобразлука похарала је политичку сцену. Имамо баш тешке случајеве. Политичари на власти толико изгубе контакт са реалношћу, да их старе халуцинације изгледа и после тога не пуштају. Тадићеве колеге психолози могли би да од тога направе занимљиву студију, када би били одважнији. Надам се да следећи пут ниједан новинар неће доћи на његову конференцију. Заслужио је то неко ко је са својим најближим сарадницима, посебно Ђиласом, одговоран за катастрофално стање на медијској сцени данас. Поставили су темеље таблоидизације које су напредњаци учврстили, контролисали су медије, уцењивали их преко реклама, подржавали послушне, а обрачунавали се са критичким. Звер коју су хранили дошла је по своје.

Драгана Бјелица генерална секретарка УНС-а

– Очигледно да господин Тадић није упућен у то да у медијима данас нема толико новинара да би сваки политичар добио публицитет какав је замислио. Новинске агенције су главни извор информација медијима, за информацију политичарима. Ниподаштавање агенцијских новинара који су дошли на Тадићеву конференцију и њено отказивање јер му нису довољни је дрскост.

Динко Грухоњић, Независно друштво новинара Војводине

– То је, с једне стране, понижавање за новинарке које су дошле на конференцију за медије. С друге стране, Тадићу би било боље да кривца за тако малу посећеност тражи у свом ПР тиму, а не у новинарима. У сваком случају, сујетом се не комуницира са новинарима, а веома је неукусно све медије трпати у исти кош.

Данас

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here